Ankara'daki referandum sonuçlandı! "Yıkmayalım" diyenler yüzde 76!

Ankara'daki referandum sonuçlandı! "Yıkmayalım" diyenler yüzde 76!
Ankara Keçiören'deki referandumun sonucu açıklandı.

Başkent'teki referandum sonuçlandı. 2003'te temeli atılan kulenin ne yapılacağına kararı verildi.

Ankara Keçiören’de 2003’te temeli atılan ve 144’üncü metrede inşaatı yarım kalan Cumhuriyet Kulesi için cumartesi günü yapılan halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu. Vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yıkılmayıp yapılmasını istedi.

YIKILMAMASI İSTENDİ

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre; Keçiören’de 14 yıldır atıl durumda kalan “Cumhuriyet Kulesi”nin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin cumartesi günü düzenlenen halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu. Yapılan halk yoklaması ve anket sonucunda vatandaşların yüzde 76’sı kulenin yıkılmaması yönünde oy kullandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

“Mutabakat gereği 25.11 2017 tarihinde Keçiörenimizin en yoğun bölgeleri dikkate alınarak kurulan sandıklarda konu halkımızın onayına sunulmuş, Kulenin yukarıda belirtilen gerçekler ve maliyet ışığında yapılması /yıkılması hususu “Cumhuriyet Kulesi Eğilim Araştırması” anketi ve 5 noktada gerçekleştirilen halk yoklaması ile vatandaşımıza sorulmuştur. Yapılan halk yoklaması ve anket sonucunda vatandaşlarımızın yüzde 76’sı kulenin yıkılmamasına yönelik irade beyanında bulunmuşlardır.

Etiketler :