Ankara’da okullar tatil edildi

Ankara’da okullar tatil edildi
Ankara'ya Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile kar yağışı uyarısı yapıldı. Buna göre; yarın (Çarşamba) Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da okullar kar nedeniyle tatil edilmişti

Ankara'ya Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile kar yağışı uyarısı yapıldı. Buna göre; yarın (Çarşamba) Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da okullar kar nedeniyle tatil edilmişti. 26 Aralık Çarşamba günü okullara kar tatili verildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’da okulların kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı. Milyonlarca öğrencinin beklediği haber Vali Şahin’den geldi.

ANKARA’DA YARIN OKULLAR TATİL

Ankara Valisi Vasip Şahin açıklama yaptı: “Meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın (Çarşamba günü) ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir.”

METEOROLOJİ’DEN ANKARALILARA KAR YAĞIŞI UYARISI GELDİ!

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2018 Salı günü Ankara'da yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli (8-15 cm, yüksekleri 20cm) olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının ardından Ankara'da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında (Minimum/Maksimum Sıcaklıklar : Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece) seyretmesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar, su sayaç ve borularında donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

VALİLİK VATANDAŞLARI UYARDI!

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada kar yağışına karşı uyarı yapıldı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 25.12.2018 Salı günü ilimizde yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Kar yağışının ardından ilimizde hava sıcaklıkları bir süre gündüz vakitleri dâhil sıfır derecenin altında seyredeceğinden, kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Etiketler :