Ankara'da Anıtkabir silueti tartışması başladı!

Ankara'da Anıtkabir silueti tartışması başladı!
Başkent’in sembol yapısı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi ikametgahı Anıtkabir, Halk TV'nin gündeme getirdiği etrafının yüksek binalarla çevrilmesinin ardından şimdi yeni bir tartışma daha başladı. Yapılaşmayla...

Başkent’in sembol yapısı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi ikametgahı Anıtkabir, Halk TV'nin gündeme getirdiği etrafının yüksek binalarla çevrilmesinin ardından şimdi yeni bir tartışma daha başladı. Yapılaşmayla silueti tartışma yaratan İstanbul’un tarihi yarımadanın ardından, dev gökdelenlerin uzağında Anıktabir silueti objektiflere böyle yansıyor.

Başkentte inşa edilen dev gökdelenler, tıpkı İstanbul’un siluetinin değişmesi gibi tartışmalarla gündeme geliyor.

Yüksek binaların özellikle Çukurambar, Söğütözü bölgesinde yükselmesiyle birlikte, Başkent’in siluetinde gözle görülür bir değişiklik oldu. Ankara’nın merkezi olarak kabul edilen Ulus’tan bakıldığında, Anıtkabir’in gökdelenlerin arasında kaldığı görülüyor.

YÜKSEK BİNALAR YASAK DIŞINDA

Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı, Anıtkabir’in yakın çevresini oluşturan Anıttepe, Yücepe, Tandoğan, Beşevler ve Bahçelievler’deki yapıların, anıtın yüksekliğini aşamayacağını öngörüyor. Yüksek yapıların yer aldığı bölge ise bu yasağın dışında kalıyor.

HALKTV.COM.TR ANITKABİR'İN ETRAFININ YÜKSEK BİNALARLAR ÇEVRİLDİĞİNİ GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Etiketler :