Ankara Kadın Meclisi Kuruluyor

Ankara Kadın Meclisi Kuruluyor
Kıyafetime Karışma!' diyen kadınlar, birlikte tartışıp karar alabilecekleri kadın meclisini kuruyor.Giydikleri ‘kıyafet’ nedeniyle artan şiddet olaylarına tepki gösteren kadınlar 'Kıyafetime Karışma!’ sloganıyla örgütleniyor....

Kıyafetime Karışma!' diyen kadınlar, birlikte tartışıp karar alabilecekleri kadın meclisini kuruyor.

Giydikleri ‘kıyafet’ nedeniyle artan şiddet olaylarına tepki gösteren kadınlar 'Kıyafetime Karışma!’ sloganıyla örgütleniyor. Birçok ilde eylem yapan kadınlar farklı örgütlülük ve eylem biçimlerini tartışırken, Ankaralı kadınlar meclis kurmak için bir çağrı yaptı.

23 Ağustos Çarşamba günü saat 18.30’da  Seğmenler Parkı’nda ilk buluşmasını gerçekleştirecek olan Ankara Kadın Meclisi’nin tüm kadınlara açık çağrısı şöyle:

“Kadınların kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğraması karşısında, ‘Kıyafetime Karışma’ diyerek meydanlarda buluştuk. Şimdi ise dayanışmayı güçlendirerek, aklımızı birleştirecek, beraber konuşacak, birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz.

Kadınlar olarak bir mücadele adresine ihtiyacımız var. Bugün müftülük ve kıyafet, yarın kim bilir hangi tehditle karşımıza çıkacaklar. Kadınlar olarak kendi hayatımıza dair kararları biz almazsak, her seferinde onlar bizim yerimize konuşma hakkını kendilerinde bulacaklar.

Birlikte yürüdüğümüz gibi, birlikte gülelim, şarkılarımızı birlikte söyleyelim, geleceğimize dair kararları birlikte verelim.

İşte bu yüzden bir araya gelebileceğimiz, birlikte konuşup birlikte kararlar alabileceğimiz Ankara Kadın Meclisi’ni kurmaya tüm kadınları davet ediyoruz.”