Ankara büyükşehir adaylığı için CHP'den son dakika bombası!

Ankara büyükşehir adaylığı için CHP'den son dakika bombası!
CHP Parti Meclisi toplantısına 48 saat kala Başkent Ankara’da büyükşehir adaylığı için sürpriz bir isim kulislerde konuşulmaya başlandı.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için bugüne kadar 400 civarında aday adayını belirleyen CHP’de, gözler Salı günü yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

İYİ Parti ile büyükşehirlerde varılan işbirliğinin ardından toplanacak Parti Meclisi’nde (PM) CHP’nin aday göstereceği büyükşehirlerin adaylarından bazılarının ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İMAMOĞLU İLAN EDİLİYOR

Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığının kesinleştiği ifade ediliyor. PM toplantısının da 24 Aralık’tan, 18 Aralık’a çekilmesinde de İmamoğlu’nun yattığı ifade ediliyor.

ANKARA’DA NELER OLUYOR?

İttifak görüşmelerinde İYİ Parti’nin kendi listesinden aday göstermek istediği Mansur Yavaş’ın ise CHP’nin Ankara’da Büyükşehir adayı olarak ilan edeceği uzun süredir kulislerde konuşuluyor.

Yavaş’ın alternatifi olarak ise, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu veya Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan’ın ismi de kulislerde dillendiriliyordu.

PAZAR SABAHI BOMBASI

Ancak DÜZGÜN HABER’in ulaştığı son kulis bilgisine göre, PM toplantısına 48 saat süre kala Ankara Büyükşehir adaylığı noktasında yukarıdaki isimlerden ayrı olarak sürpriz bir isim adaylık potasına girdi. Bu isim eski CHP Milletvekilli, İş Adamı Sinan Aygün.

SIK SIK KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞUYOR

Milletvekilliğini bıraktıktan sonra siyaset konusunda sessizliği tercih eden Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile diyaloğunu ise hiç kesmedi.

Aygün’ün, hem son dönemde, hem de milletvekilliğini bıraktığı günden beri hemen her hafta Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, Kılıçdaroğlu’nu özellikle kritik dönemlerde sık sık ofisinde yemekte ağırladığını Ankara’da bilmeyen yok.

Son günlerde ise Aygün’ün, Kılıçdaroğlu ile sık sık bir araya geldiğini de Genel Merkez’de herkes biliyor.

Ve PM toplantısı için geri sayım sürerken, Başkent kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti ile ittifak adayı olarak Sinan Aygün’ü Ankara’da sahaya sürebileceği ifade ediliyor.

Görünen o ki, son 48 saate girilirken; CHP’de hem Ankara Büyükşehir için, hem de diğer büyükşehirler için kulisler, sürprizler ve yeni isimler konuşulmaya devam edecek.

Sinan Aygün, milletvekilliği bittikten sonra bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmişti.

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

Ankara Büyükşehir adaylığı için son dakikada kulislere ismi düşen Sinan Aydın Aygün, 10 Mart 1959’da Ankara’da doğdu.

Gazi Eğitim Enstitüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

İnşaat malzemeleri ticareti ve müteahhitlik yaptı.

1997 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanlığı’na seçildi ve bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

2008 yılında Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı ve tutuklandı. Avukatının tutuklama kararına yaptığı itiraz kabul edildi kısa süre sonra serbest bırakıldı.

2005 yılından 2011 yılına kadar TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığını yaptı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimlerde CHP’den Ankara milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

Etiketler :