Anıtkabir'de muhteşem görüntü

Anıtkabir'de muhteşem görüntü
Türk Eğitim Derneği (TED) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Gençlik Festivali çerçevesinde 15 bin kişi ile Anıtkabir’e gitti

Türk Eğitim Derneği (TED) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Gençlik Festivali çerçevesinde 15 bin kişi ile Anıtkabir’e gitti. Ulu Önderin mozolesi önünde, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem bir kalabalık oluştu.

Kuruluşunun 90. yılını kutlayan TED, bünyesindeki 38 okuldan öğrenciler ve öğretmenler, TED Üniversitesi, okulların kurucuları, mütevelli heyeti, mezunları, gönüllüleri, spor takımları, mezun dernekleri ve Genel Merkezi'nin tam kadro yer aldığı büyük bir ekip ile Ulu Önderin kabrini ziyaret etti.

HAYKIRIYORUZ

Mozoleye çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne, “1928 yılında sizin öncülüğünüzde yaktığımız eğitim meşalesi, bugün 90 yaşında. Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Türk Eğitim Derneği olarak, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının yol göstericiliğinde ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz'' diye yazdı.

Pehlivanoğlu,’Bugün 90 yıllık gurur dolu mazimiz ile 15 bin nefes, 15 bin kalp, 15 bin akıl olarak size olan minnetimizi sunmak üzere bir kez daha huzurunuzdayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, akademik kadromuz, mezunlarımız, gönüllülerimiz, genel merkez çalışanlarımız ve velilerimiz ile tek bir ağızdan haykırıyoruz. Atam daima izindeyiz” ifadelerini de deftere yazdı.

Etiketler :