Anadolu Ajansı bile dayanamadı "zam" dedi

Anadolu Ajansı bile dayanamadı "zam" dedi
Avrasya Tüneli'ne yapılan astronomik zamma Anadolu Ajansı bile zam dedi. Tünelin otomobil geçiş ücreti 16.6 TL'den 21 TL'ye çıktı.

Avrasya Tüneli açıldığından bu yana yüksek fiyat tarifesi ile tartışma konusu oluyor. 65 bin araç garantisi verilen fakat yıllık 45 bin ortalamada kalan mega yapı için vatandaş bu sene cebinden 123 milyon TL ekstradan ödeyecek.

Tünel açıldığında otomobiller için geçiş ücreti 15 TL olarak açıklanmıştı. 20 Aralık 2016 tarihinde açılan tünel için 2 Şubat 2017 tarihinde dolar enflasyonu zammı yapıldı. Bu zamla birlikte otomobiller için tünelin ücreti 16.60 TL'ye çıkarıldı. Anadolu Ajansı bu haberi şöyle duyurmuştu:

Aradan bir sene geçtikten sonra istenen geçiş ücretleri dün astronomik bir şekilde tekrar zamlanarak otomobiller için 21 TL'ye çıktı. Tünele gelen yüzde 25.6'lık zammın sebebi bilinmiyor. Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar+KDV olarak açıklanmıştı. Söz konusu ücret tescil edilirse tünelin ücretinin bugünkü kur ile 17 TL'nin biraz üzerinde olması gerekiyor.

Anadolu Ajansı ise yeni gelen yüzde 25.6'lık haberi bu kez zam olarak duyurdu:

Peki ya devletin ajansı özel sektörün değil kamunun işlettiği köprü ve otoyollara gelen zamları nasıl karşılıyor. 31 Aralık 2016 tarihinde Anadolu Ajansı'nın internet sitesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yapılan zam ‘güncelleme' olarak duyurulmuştu. 2.25 TL zam gelen köprünün geçişi 7 TL olarak belirlenmişti. Haber şöyle duyurulmuştu:

Bu sene ise AA köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 10-25'lik zammı, ‘ücret artışı' olarak değerlendirdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücreti 7 TL'den 8.75 TL'ye çıkmıştı.

Etiketler :