Ambulans uçak Trabzon’a acil iniş yaptı

Ambulans uçak Trabzon’a acil iniş yaptı
Trabzon Havalimanı'ndan kalkan ambulans uçağın pilotu, kısa süre sonra arıza gerekçesiyle acil iniş istedi. Havalimanı geçici süre ile uçuş trafiğine kapatıldı. Bu sırada pistte önlem alan itfaiye ekipleri tarafından alana köpük sıkıldı

Trabzon Havalimanı'ndan kalkan ambulans uçağın pilotu, kısa süre sonra arıza gerekçesiyle acil iniş istedi. Havalimanı geçici süre ile uçuş trafiğine kapatıldı. Bu sırada pistte önlem alan itfaiye ekipleri tarafından alana köpük sıkıldı. Uçak sorunsuz bir şekilde alana iniş yaptı.

Katar’dan kalkış yapan Alman bayraklı ambulans uçak teknik arıza nedeniyle Trabzon Havalimanı’ndan acil iniş istedi. Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı. Trabzon havalimanına gelen uçaklar Ordu-Giresun havalimanına yönlendirildi. Havalimanında alarm verildi. İtfaiye araçları iniş yapacak uçağa köpük sıkmak ve müdahalede bulunmak üzere hazır bekletiliyordu. Uçak yakıtı azaldıktan sonra piste sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

UÇAK 12.13’TE SORUNSUZ İNİŞ YAPTI

Bugün sabah saatlerinde Katar’ın başkenti Doha kentinden kalkan ve Avrupa’da bir kente giden Almanya bayraklı özel ambulans uçak, Trabzon Havalimanı’nda yakıt ikmali yaptı. Uçak ikmalin ardından içindeki hasta ile birlikte havalandıktan 20 dakika sonra Trabzon Havalimanı’na teknik arıza bildirimi yaptı. Uçak saat 12.13’te Trabzon Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. İtfaiye ve ambulanslar hazır bekledi. Uçak güvenli bölgeye alındı. Uçağın içindekiler ve hasta, tahliye ediliyor.

DHA

Etiketler :