Amazon'un ilk yılları...

Amazon'un ilk yılları...
Amazon'un ilk yıllarına ait bir fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturdu. Amazon'un CEO'su Jeff Bezos küçük bir odada başladığı girişimini şu an 100 milyar dolara kadar yükseltti.

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos hiçbir şeyi olmayan annesinin ikinci eşi tarafından evlatlık alınınca hayatı değişti. Olağanüstü zekasını büyük riskler alarak konuşturdu. Sıra dışı yaşamı, fikirleri, merakları, alışkanlıkları ve başarısız görünürken ki başarılarıyla bugün 88 milyar dolarlık servete ulaştı. Şu sıralar 16 yaşında kafasına koyduğu uzayda yaşam fikrine asılıyor.

AMAZON SERVETİNİ 100.4 MİLYAR DOLARA TAŞIDI

Alışveriş çılgınlığının en popüler adreslerinden Amazon'a olan ilgi nedeniyle yatırımcıların da şirket hisselerine talebi artınca Bezos 1 gece 3.2 milyar daha kazanarak servetini 100.4 milyar dolara taşıdı.

1 yılda servetini 33 milyar dolar arttıran Bezos böylelikle 1999 yılından beri 100 milyar dolar barajını aşan ilk milyarder unvanını aldı. bunu en son başaran Bill Gates olmuştu.

Amazon.com kurucusu Jeff Bezos, geçtiğimiz aylarda şirket hisselerindeki artışla 3 saatte 10 milyar dolar kazanarak bir anda 92.9 milyar dolar servete ulaşmış ve geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengini Bill Gates'i geride bırakmıştı.

Etiketler :