Amazon kadın: Samsun'daki Amazon kadınlar atalarım olabilir

Amazon kadın: Samsun'daki Amazon kadınlar atalarım olabilir
Yeni Zelanda'da 7 yıl boyunca vahşi doğada yaşayan ve 'Amazon kadın' diye anılmaya başlayan Hollandalı Miriam Lancewood ile eşi Peter Raine, yürüyerek çıktıkları Avrupa turunda Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı bölgesinde bungalovda yaşamını...

Yeni Zelanda'da 7 yıl boyunca vahşi doğada yaşayan ve 'Amazon kadın' diye anılmaya başlayan Hollandalı Miriam Lancewood ile eşi Peter Raine, yürüyerek çıktıkları Avrupa turunda Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı bölgesinde bungalovda yaşamını sürdürüyor. Lancewood, "Bana 'Amazon kadın' diyorlar. Bu hoşuma gidiyor. Samsun'daki Amazon köyünü duydum. Belki de orada yaşayan Amazon kadınlar benim atalarım olabilir" dedi.

Hollanda'da beden eğitimi öğretmenliği yapan 34 yaşındaki Miriam Lancewood ile Yeni Zelandalı 64 yaşındaki akademisyen Peter Raine'nin yolları Hindistan'da kesişti. Burada tanıştıktan sonra 2010 yılında evlenen çift, Yeni Zelanda'ya yerleşerek teknolojiden uzak, doğada kendi başlarına yaşamaya başladı. 2017 yılına kadar vahşi doğada, ormanın içinde çadırda yaşayan çift, yiyecek ihtiyaçlarını da avlanarak karşıladı. Miriam Lancewood'un önce ok ve yayla, ardından daha fazla acı çekmemesi için tüfekle avladığı hayvanları yiyen çift, bu şekilde yaşamlarını sürdürdü.

Miriam Lancewood ve Peter Raine, yeni insanlar ve yerler keşfetmek amacıyla 2017 yılında Avrupa turuna çıktı. Fransa'dan tura başlayan çift, yürüyerek sırasıyla İsviçre, Avusturya ve Almanya'yı geçti. Geçtikleri ülkelerde zaman zaman soğuk hava koşullarında kendilerini çadırla korumaya çalışan, bazen vahşi ormanlarda arıların saldırısına uğrayan çift, bazen de bir yaban keçisini vurduktan sonra yaralı halde saatlerce takip etti.

Yaklaşık 1000 kilometrelik yürüyüşün ardından çift otobüsle Bulgaristan'a oradan da İstanbul'a geçti. Sonrasında ise otostopla ve yürüyerek Antalya'nın Kemer ilçesine ulaşan Lancewood ve Raine, tarihi Likya Yolu'nu yürüdü. Daha sonra Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı mevkiine gelen Miriam Lancewood ve Peter Raine, girdikleri bir markette pansiyon sahibi Barış Elmas'la tanıştı. Elmas, çifte kalmaları için Çıralı'da bir bungalov ev verdi. Burada kalmaya başlayan çiftin ihtiyaçları da pansiyon sahibi tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki hafta vizeleri bitecek Miriam Lancewood ve Peter Raine, Yeni Zelanda'ya gitmeyi planlıyor.

Kendisine kahraman olarak Robin Hood'u seçtiğini söyleyen Miriam Lancewood, Avrupa ülkelerini yürüyerek geçtiklerini ve 1000 kilometre yol kat ettikten sonra Türkiye'ye geldiklerini anlattı. Amazon hayatı yaşadıklarını kaydeden Lancewood, Yeni Zelanda'da hafta sonları yürüyüş yaptıkları sırada bir anda vahşi doğada yaşama kararı aldıklarını belirtti. İlk başlarda zorlandıklarını belirten Lancewood, "Annemden dolayı ben de aslında vejetaryendim. Evimizde asla et yemeği olmazdı. Ama vahşi doğaya ayak uydurmak zorunda kaldım ve et yemeye başladım. İlk yakaladığım hayvan Avustralya keseli sıçanı (opossum) oldu. Sıçan ilk başta kapana yakalandı ama daha sonra kafasından okla vurup öldürdüm" dedi.

Yeni Zelanda'daki doğada eşek arılarının kovanına bastığını kaydeden Miriam Lancewood, arıların kendisini değil, arkasından gelen eşini boynundan soktuğunu, yerleşim yerlerine 3 günlük mesafede oldukları için yanlarında bulunan ilkyardım malzemeleriyle Raine'ye yardım ettiğini ve o sırada çok korktuğunu belirtti. Lancewood, ilk defa yaban keçisi avını ve yaşadıklarını da şöyle anlattı: