Almanya'da 'üçüncü cinsiyet'i dönemi

Almanya'da 'üçüncü cinsiyet'i dönemi
Almanya 'üçüncü cinsiyet'i resmen tanıdı.'İnterseks' bireylerin, kendilerini kadın ya da erkek olarak tanımlamama hakkını tanıyan ilk Avrupa ülkesi Almanya oldu.

Almanya Federal Mahkemesi, geçen çarşamba aldığı kararda, yürürlükteki yasal düzenlemelerin interseks bireylere karşı ayrımcılık içerdiğini belirtti ve karara 'bireyin cinsel kimliğinin korunmasının bir temel hak olduğu' şerhini düştü.

İnterseks bireylerin kütüğe 'inter' (arasında) ya da 'various' (farklı) olarak işlenmesi talebiyle yapılmış olan bireysel bir başvuruya olumlu yanıt vererek söz konusu kararı alan mahkeme, kararın yasalaşması için yapılacak olan düzenlemelerin 2018'in sonuna kadar meclisten geçmesi gerektiğini belirtti.

Kendisi de interseks olan başvurucunun talebi, daha önce alt derece mahkemeleri tarafından reddedilmişti.

ALMANYA'DA YENİ YASA ÇIKARILANA KADAR İKİ CİNSİYETTEN BİRİNİ SEÇMEYE ZORLANMAYACAKLAR

Mahkeme kararında ayrıca, devlet yetkililerinin, yapılacak olan yeni yasanın yokluğunda, interseks bireyleri iki cinsiyetten birini seçmeye zorlayamayacağı kaydedildi.

'İnterseks' ya da 'üçüncü cins' sözcüğü, üreme organları ya da kromozomları itibariyle ne tam olarak kadın ne de tam olarak erkek sınıfına karşılık gelen bireyleri tanımlıyor.

Kararın ardından Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, hükümetin yeni yasayı hayata geçirmeye hazır olduğunu söyledi.

Etiketler :