Almanya'da gündem Türkiye: Yeni Osmanlıcı siyaset...

Almanya'da gündem Türkiye: Yeni Osmanlıcı siyaset...
Eylül ayında Almanya'da yapılacak seçimler öncesinde adaylar seçmen ve gazetecilerin sorularını yanıtlamaya başladı. Dün Merkel ve Schulz'dan sonra şimdi de sağ popülist parti Almanya için Alternatif'in liste başı adayı Gauland konuştu.

DW ile söyleşisinde “Erdoğan, Yeni Osmanlıcı siyaset gütmediği sürece Türkiye’nin NATO üyeliğinin devam etmesi gerektiğini” belirtti.

DW Türkçe’de yer alan haberde Almanya için Alternatif’in (AFD) 24 Eylül’deki Federal Meclis seçimleri için liste başı adayı Alexander Gauland, DW televizyonunun söyleşisinde DW Genel Yayın Yönetmeni Ines Pohl ve yardımcı moderatör Jafaar Abdul Karim’in sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı tavrını yineleyen Gauland, “Bu bağlamda yapılan tüm mali yardımların derhal durdurulması” gerektiğini savundu. “Erdoğan, Yeni Osmanlıcı siyaset gütmediği sürece Türkiye’nin NATO üyeliğinin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” diyen Gauland, “Soğuk Savaş boyunca Türkiye, ittifakın bekçilerindendi ve bundan sonra da dışarıda bırakmak için bir sebep görmüyorum” şeklinde konuştu.

Kendisinin parti içinde “bir dereceye kadar” dış politika konularından sorumlu olduğunu dile getiren Gauland, “Ama anarşik bir partide gerçek bir lider olmaz ve biz de öyle bir partiyiz” dedi.

Etiketler :