Almanya'da 2 Türk'ten 1'i ayrımcılığa uğruyor

Almanya'da 2 Türk'ten 1'i ayrımcılığa uğruyor
Almanya'da yayımlanan bir araştırma, Türkiye kökenlilerin yüzde 54'ünün ayrımcılığa uğradığını ortaya çıkardı. Bu oran diğer ülkelerden gelenlerde ise yüzde 40.

Almanya'da 2 Türk'ten 1'i ayrımcılığa uğruyor

Frankfurt - Almanya'da Uyum ve Göç Bilirkişi Heyeti tarafından yapılan bir araştırmada, göçmen oldukları dış görünüşlerinden ve aksanlarından belli olanların ayrımcılığa uğradıkları sonucu ortaya çıktı.

Tipik Alman görünümüne sahip olanların sadece yüzde 17'sinin ayrımcılığa maruz kaldığını ortaya koyan çalışmada, göçmen oldukları dış görünüşlerinden hemen belli olanların yüzde 48'inin ve belirli bir aksanla Almanca konuşanların da yüzde 59'unun dışlandıkları sonucu çıktı.

EN ÇOK TÜRKLER AYRIMCILIĞA UĞRUYOR

Araştırmada, Almanya'da en çok ayrımcılığa uğrayan grubun ise Türkiye kökenli vatandaşlar olduğu belirtildi. Türkiye'den gelerek bu ülkeye yerleşenlerin yüzde 54'ü ayrımcılığa uğradığını belirtirken, bu oran, diğer ülkelerden gelenlerin ortalaması alındığında yüzde 40 olarak görülüyor.

MÜSLÜMANLARA DAHA ÇOK AYRIMCILIK

Öte yandan ülkede yaşayan Müslüman göçmenlerin yüzde 55'i ayrımcılığa uğradığını belirtirken, bu oran Hristiyan kökenli göçmenlerde yüzde 29'a düşüyor.

Almanya'da 2017 yılı itibariyle yabancı ülke pasaportu taşıyan 9 milyon 200 bin kişi yaşıyor.

Etiketler :