Almanya, yasağa rağmen festivalde PKK elebaşının posterinin açılmasına izin verdi

Almanya, yasağa rağmen festivalde PKK elebaşının posterinin açılmasına izin verdi
Almanya yasağa göz yumdu. Köln'de düzenlenen festivalde PKK elebaşı Öcalan'ın posterleri yasak olmasına rağmen açıldı.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen bir festivalde, yasak olmasına rağmen terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı.

Almanya Köln'de, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından 25. Uluslararası Kürt Festivali düzenlendi. Ren Nehri kenarında bulunan Deutzer Werft Meydanı’ndaki etkinlik, terör örgütü PKK'nın  elebaşı Öcalan lehine bir propaganda çalışmasına dönüştü.

Etkinlik sırasında Almanya’da yasak olmasına rağmen Öcalan posterleri açıldı. Konuşmaların yapıldığı sahnede de yine büyük bir poster yer aldı. Katılımcılar sık sık Öcalan lehine slogan attı.

Mitingin yapıldığı alanda drone ile çekim yapmak, stant açmak ve yiyecek-içecek satışı yasaktı. Festivali düzenleyen kuruluş, Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelendiriliyor. Geleneksel olarak düzenlenen festival geçtiğimiz yıl Türkiye’deki gerginliğin Almanya’ya yansıyabileceğine yönünde güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edilerek, festivalin yapılmasına izi verilmemişti.

DHA muhabirini alandan çıkardılar

Etkinlik sırasında Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirinin görev yapması da engellendi. 2 kontrol noktasından kimlik kontrolü ve aramadan sonra sahnenin bulunduğu alana giren DHA muhabiri basından sorumlu olduğunu söyleyen bir kişi tarafından tüm itirazlarına rağmen etkinlik alanı dışına çıkartıldı.

Etiketler :