Almanya: Rusya'ya yaptırımlar kademeli olarak kaldırılabilir

Almanya: Rusya'ya yaptırımlar kademeli olarak kaldırılabilir
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Donbass bölgesine BM misyonunun yerleştirilmesi fikrinin hayata geçirilmesi durumunda Rusya'ya yaptırımların adım adım kaldırılacağını belirtti.

Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Rus işadamlarıyla görüşen Gabriel, "Ukrayna'da ateşkesin elde edilmesini sağlamalıyız. Rusya Devlet Başkanı'nın (Vladimir Putin) mavi kasklar fikrini doğru buluyorum. Bunu yapmayı başarırsak adım adım yaptırımları kaldırmaya başlayacağız" dedi.

Alman hükümetinin, tüm görüş ayrılıklarına rağmen AB'nin Rusya'yla ilişkilerini iyileştirme niyetinde olduğunu dile getiren Gabriel, "Elbette görüş ayrılıkları var ama buna rağmen Rusya bizim büyük Avrupa komşumuz. Rusya, kıtamızda istikrar ve daha iyi ilişkiler aradığımız bir ülke" ifadelerini kullandı.

'RUSYA'DAN VAZGEÇEMEYİZ'

Almanya ve Rusya arasındaki ekonomik gelişmenin son yıllarda daha iyi olduğunu söyleyen Gabriel, "Ama potansiyel ve imkanların çok daha büyük olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Rusya'yla yeni görüşme formatına ihtiyacımız var. Tüm formatlardan yararlanmalıyız" dedi.

Rusya'nın, uluslararası güvenlik mimarisinde Batı'nın önemli partnerlerden biri olduğunu kaydeden Gabriel, bir dizi konuda anlaşmazlık ve görüş ayrılığı olduğunu itiraf ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama gezegenimizde istikrar ve güvenlik için ortak sorumluluk taşıyoruz. Benim görüşüme göre bu bağlamda Rusya'dan vazgeçemeyiz".

Etiketler :