Almanya'da skandal! Genelkurmay'ın talimatıyla çıkarılan dergide YPG'lilerin işi ne?

Almanya'da skandal! Genelkurmay'ın talimatıyla çıkarılan dergide YPG'lilerin işi ne?
Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) aylık çıkardığı dergi Y, Aralık sayısında terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yer verdi. Alman ordu dergisinde YPG'liler ne arıyor? dedirten olaya Alman Genelkurmay'ı...

Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) aylık çıkardığı dergi Y, Aralık sayısında terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yer verdi. Alman ordu dergisinde YPG'liler ne arıyor? dedirten olaya Alman Genelkurmay'ı imza attı. Ayrıca dergide yer alan ifadeler ve fotoğraflar, terör örgütü YPG'yi destekler nitelikte.

Alman ordu dergisinde YPG'liler

"YPG, RAKKA'NIN KURTULUŞUNDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENDİ"

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanının talimatıyla çıkartılan ve askerlere dağıtılan Y dergisinde fotoğrafçı Andy Spyra’nın çektiği YPG'li teröristlerin fotoğrafları ve  yapılan röportajlar “Savaştan geri kalan” başlığıyla verildi.

Sylvia Börner’in yazdığı giriş yazısında ise ana gövdesini YPG’nin oluşturduğu SDG’nin, Rakka’nın kurtuluşunda önemli bir rol üstlendiği iddia ediliyor.

Dergide yer alan fotoğraflar Ekim ayında, terör örgütü IŞİD daha Rakka’dan çıkarılmadan önce çekilmiş. Fotoğraflarda YPG militanlarının silahlarla poz verdiği görünüyor.

ANLAŞMA YAPMIŞLARDI

Bu arada BBC’den Quentin Sommerville ve Riam Dalati'nin haberi ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ve SDG'nin, DEAŞ ile anlaşma yaptığını ortaya koymuştu. Haberde anlaşmanın sonucu olarak 250 IŞİD militanı ve ailesi Rakka'dan güvenli bir şekilde çıkarılmıştı.

Alman ordu dergisinde YPG'liler

Etiketler :