Alman makamlarına 68 şirket FETÖ'cü olarak verildi: Daimler de var, dönerci de!

Alman makamlarına 68 şirket FETÖ'cü olarak verildi: Daimler de var, dönerci de!
Türkiye'nin, FETÖ'yü destekledikleri gerekçesiyle Almanya'nın haklarında yaptırım uygulanmasını istediği 68 şirketlik listeyi iletti. Alman makamları, Daimler ve BASF'ın da bulunduğu listeyi "abes ve gülünç" olarak değerlendirdi.

Türkiye, başta FETÖ ve bölücü terör örgütü PKK olmak üzere terörü desteklediğininden şüphelendiği kişi ve kuruluşlarla ilgili yeni bir listeyi Almanya'ya iletti.

Alman kökenli firmalarının da yer aldığı 68 kişi ve şirketin bulunduğu listede Daimler ve BASF gibi dünyaca ünlü firmalarla birlikte dönerci dükkanı da yer alıyor. Alman makamlarının, listeyi "abes ve gülünç" olarak değerlendirdikleri öğrenildi.

Almanya'da yayınlanan Die Zeit gazetesinin haberine göre; Türkiye, Almanya'da terörü destekleyen kişi ve şirketlere yaptırım uygulanması için iki hafta önce bir listeyi diplomatik kaynaklardan Alman Federal Polisine iletti. Alman makamların, Daimler ve BASF firmalarının, bir dönerci ile marketle birlikte aynı listede yer alması ve 15 Temmuz darbe girişimine destek verdikleri iddiasını "abes" ve "gülünç" buldukları ifade edildi..

FETÖ'ye ilişkin ayrıca 4 bin 500  belge verildiği kaydedilen haberde, bir yetkiliden alınan bilgiye göre, "Türkiye, Almanya'daki Gülen taraftarlarının iadesini istiyor. Bunları iade etmediğimiz takdirde Türkiye'nin Almanya'yı terörü destekleyen ülke olarak göreceği belirtiliyor" şeklinde ifadenin de yer aldığı kaydedildi.

DAİMLER VE BASF FİRMALARI

Daimler, özellikle otomotiv sektöründe Almanya'nın tanınmış bir firma olarak öne çıkıyor. Mercedes otomobillerinin de ortağı Daimler, aynı zamanda kendi adıyla ve "Maybach" araçlarının üreticisi.

Merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan firma, 1998 yılında Amerikan araba sanayinin önemli şirketlerinden biri olan Chrysler Corporation ile birleşerek DaimlerChrysler AG adını aldı. 2007 yılında ayrılarak hisse senetlerinin % 80.1 oranını yatırımcı şirket Cerberus'a sattı ve adını Daimler AG olarak tekrar değiştirdi. 2007 yılında 272.382 çalışanı ile 99,399 milyar Avro ciro yaptı. Daimler AG, Almanya'nın en önemli 30 şirketinin bulunduğu DAX borsasının endeksinde kayıtlıdır.

BASF, Almanya'nın ve Avrupa'nın en büyük kimyasal fabrikası olarak biliniyor. 1865 yılında Ludwigshafen şehrinin Ren Nehrinin yakınlarında kurulan kimya şirketi BASF’in ( „Badische Anilin- & Soda-Fabrik“'in kısaltması) portföyünde kimyasallar, boya, petrol ve gaz, performans ürünleri ve tarımsal ürünler ile gıda ve plastikler yer almaktadır. Türk yatırımcılar 2000'li yılların başında ilgi göstermiş, satın alma son anda iptal olmuştu.

Etiketler :