Alman Katolik Kilisesi, tarihinin en büyük cinsel istismar skandalı ile yüz yüze

Alman Katolik Kilisesi, tarihinin en büyük cinsel istismar skandalı ile yüz yüze
Almanya'da, Regensburg Katedrali'ne bağlı koroda eğitim gören çocukların yıllardır, çok yönlü şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Almanya Katolik Kilisesi tarihinin, en büyük cinsel istismar skandalı ile sarsılıyor.

Regensburg Katedrali'ne bağlı koroda eğitim gören çocukların yıllardır, çok yönlü şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Spiegel Online'ın aktardığına göre, gelen şikayetler üzerine özel yetkilerle donatılmış avukat Ulrich Weber'in yaptığı soruşturma sonucu skandal verilere ulaşıldı.

ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYANLARIN SAYISI 547

Regensburg Katedrali'ne bağlı eğitim veren Katolik korosunda eğitim gören ve çok yönlü şiddet ile cinsel istismara maruz kalanların sayısı 547 olarak açıklandı.

1945'den beri faaliyet yürüten Katolik korosundaki çocukların 500'ü çok yönlü şiddete maruz kalırken, 67'sinin cinsel istismar kurbanı oldukları açıklandı. Sayısı açıklanmayan bir grup ise, hem şiddet hem de cinsel istismar mağduru.

Sözü geçen suçları işleyenlerin sayısı 49 olarak bildirildi.

Özel müfettiş Ulrich Weber'in raporuna göre, şiddet ve cinsel istismar suçuna karışanlar arasında okul müdürleri ve müdür yardımcılarının da olduğu belirtiliyor. En çok şiddet ve istismar olayının yaşandığı yıllar ise, 60'lı ve 70'li yıllar.

ALMAN PAPA BENEDİKT'İN HABERİ VAR MIYDI?

İlginç bir suçlama da Papa Françis'den önceki Papa'ya geldi. Kilise korosu öğretmeni olan Georg Ratzinger, abisi olan eski Papa XVI. Benedikt'i tüm olup bitenlere kayırsız kalmakla suçladı. Papa XVI. Benedikt'in gerçek adı Joseph Aloisius Ratzinger ve kilise korosu öğretmeni Georg Ratzinger de onun küçük kardeşi.

Deutschlandfunk'un (DLF) haberinde esk Papa'nın ''olup bitenlerden haberi olup olmadığının bilinmediği'' ifade ediliyor.

Regensburg Piskoposu Rudolf Voderholzer yapılanlar için 'özür diler'' iken, kendisinden önceki Kardinal Gerhard Ludwig Müller'in araştırmaların önünde ''engel olduğunu'' söyledi.

Özel müfettiş Ulrich Weber'in raporunda çocukların Katolik okulunu ''Cezaevi, cehennem veya toplama kampı'' olarak nitelediklerini açıkladı.

Etiketler :