Alman gazetesi İsrail'i savundu: İsrail'e 6 saatte 400 roket atıldı

Alman gazetesi İsrail'i savundu: İsrail'e 6 saatte 400 roket atıldı
Die Welt gazetesi, İsrail ile Filistin arasında tırmanan gerilime ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı

Die Welt gazetesi, İsrail ile Filistin arasında tırmanan gerilime ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı. Gazete, "İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesine kızanlar bu ülkeye 6 saat içinde 400 roket fırlatıldığını ve hiçbir devletin böyle bir saldırıya göz yummayacağı gerçeğini görmezden geleceklerdir" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Alman gazetesi Die Welt, İsrail'i savunan bir analize yer verdi.

Alman gazetesine göre İsrail'in Gazze topraklarına yaptığı saldırılar kendilerini savunma amaçlı. Gazete yorumunda, "İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesine kızanlar bu ülkeye 6 saat içinde 400 roket fırlatıldığını ve hiçbir devletin böyle bir saldırıya göz yummayacağı gerçeğini görmezden geleceklerdir. Almanlar İkinci Dünya Savaşı'ndan ‘bir daha asla savaşmama' dersini aldılar. Nazi Almanyası'nın Yahudileri soykırıma uğratmasından sonra kurulan İsrail devleti savunmasını ‘saldırganlığa asla müsamaha göstermeme' prensibine göre planladı. İsrail, Hamas'ın roket yağmuruna sınırlı bir operasyonla karşılık verecektir" denildi.

"BARIŞ UMUDU KALMADI"

Süddeutsche Zeitung gazetesi ise konuyla ilgili yorumunda, İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırıların barış umudunu tamamen söndüreceği endişesini dile getiriyor:

"İslamcılar Gazze'den İsrail'in güneyine bir günde 400 roket fırlatıyor, İsrail de Filistin bölgelerindeki 150 hedefi vuruyor. Karşılıklı misilleme deveranını kırmak kolay olmayacak. Önümüzdeki günlerde bu mümkün olsa ve Gazze üzerindeki yıkıntılardan çıkan toz bulutları dağılsa da Hamas ve İsrail'in kullandıkları bombaların ardında sadece ceset ve enkaz kalmadı. Tırmanan şiddet güncel krizin ötesinde, barış sürecine bağlanan son umutların da buharlaşmasına yol açabilir.”

Etiketler :