Alman Dışişleri Bakanı'ndan flaş Türkiye açıklaması

Alman Dışişleri Bakanı'ndan flaş Türkiye açıklaması
Alman Dışişleri Bakanı Gabriel, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile dün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları çözme noktasında anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile zorluğu aşmak için mümkün olan her şeyin yapılmasına dair anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i memleketi Goslar’da ziyaret ediyor.

Berlin ve Ankara yönetimi bir süredir siyasi gerilimler yaşıyordu. Ancak son haftalarda iki ülkeden de tansiyonu düşürmeye dair açıklamalar geliyordu.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI TUTUKLU VATANDAŞLARININ...

Çavuşoğlu, bu hafta Alman haber ajansı DPA'ya verdiği mülakatta, “Özellikle Sigmar Gabriel ile iyi bir diyaloğumuz var. İki tarafın da ilişkilerin normalleştirilmesine hazır olduğunu düşünüyorum. 2018'den daha iyi bir yıl olmasını bekliyorum.” demişti.

Çavuşoğlu, bir grup gazeteciyle çarşamba günü Ankara'da yaptığı toplantıda da "Almanya ile hiçbir problemimiz yok ama Almanya'nın bizimle problemi var." demiş, Almanya ve bazı ülkelerin sorunlarının ne olduğunu söylemesi gerektiğini belirtmişti.

Almanya tarafından da son dönemde olumlu mesajlar geldi. Gabriel, geçen ay Türkiye'de tutuklu bulunan bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, bunun gibi kararların güvenin yeniden inşa edebileceğine ve ilişkilerin rahatlayabileceğine dair umut verdiğini ifade etmişti.

Etiketler :