Albayrak’tan tanzim satış açıklaması!

Albayrak’tan tanzim satış açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tanzim satış noktalarına ilişkin açıklama yaptı. Berat Albayrak, belirlenen 9 ürünün direkt üreticiden alınarak hiçbir marj konmadan, uygun ve makul fiyatlarla vatandaşa sunulduğunu söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tanzim satış noktalarına ilişkin açıklama yaptı. Berat Albayrak, belirlenen 9 ürünün direkt üreticiden alınarak hiçbir marj konmadan, uygun ve makul fiyatlarla vatandaşa sunulduğunu söyledi. Albayrak, market satış fiyatlarına ilişkin, '' Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince kurulan tanzim satış noktası, Üsküdar'da hizmet vermeye başladı.

Üsküdar Meydanı'nda kurulan tanzim satış noktasını ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, belirlenen 9 ürünün direkt üreticiden alınarak hiçbir marj konmadan, uygun ve makul fiyatlarla vatandaşa sunulduğunu söyledi.

Geçen hafta denetime giden yetkililerin bazı hallerde saldırıya uğradığını anımsatan Albayrak, "Buna izin vermemiz mümkün değil. Siz vatandaşın sofrası, gıdası, boğazı, cebiyle oynayamazsınız. Devlet gerekli her türlü tedbiri alır. 3-5 günde örgütlenerek bu noktaya geldik. Taptaze en kaliteli ürünü, en uygun maliyetli bir şekilde... Devlet gerekirse bu manipülasyonları yapanlara karşı gereğini yapar." diye konuştu.

Albayrak, önümüzdeki günler içerisinde yapılandırmayı daha da güçlendireceklerini belirterek, tanzim satış noktalarının ve satılan ürünlerin sayısının artırmak için bu ekosistemi genişleteceklerini ifade etti.

'Seracılık üzerinden fiyatlarla oynanmasına izin vermeyeceğiz'

Orta ve uzun vadeli hedefler arasında seracılığın da olduğuna anımsatan Albayrak, "Seracılıkla ilgili geçtiğimiz cuma günü açıkladığımız paketle birlikte artık sera kapasitesini misli misli artıracak altyapı yatırımlarını başlatıyoruz. Nisan ve mayıstan sonra fiziki inşaatlara da başlayarak önümüzdeki kış, bir daha seracılık üzerinden fiyatlarla oynamaya çalışanlara hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz." dedi.

'Marketlerdeki fiyatlar da düşecek'

Berat Albayrak, "Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda, tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. Bunu yakından da takip ediyoruz. (Marketler) Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar." dedi.

Albayrak, "(Marketlerdeki) Fiyatları yakından takip ediyoruz. Bugün fiyatlarda da düşüş olmuş, onları da görüyoruz. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten... Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Etiketler :