Albayrak'ın eski şirketine Yeni Şafak'tan 'şaşırtan' tepki

Albayrak'ın eski şirketine Yeni Şafak'tan 'şaşırtan' tepki
Yeni Şafak gazetesi bugünkü sürmanşetinde Passolig uygulamasında Aktif Bank aracılığı ile yıllık 180 milyon liralık para kazanıldığını yazdı

Yeni Şafak gazetesi bugünkü sürmanşetinde Passolig uygulamasında Aktif Bank aracılığı ile yıllık 180 milyon liralık para kazanıldığını yazdı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Çalık Holding'e ait Aktif Bank'ta genel müdürlük görevini yürütmüştü.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi bugünkü sürmanşetinde Passolig uygulamasında Aktif Bank aracılığı ile yıllık 180 milyon liralık gelir elde edildiğini yazdı.

Maliyetinin on katı bir parayla satılan kartın 4 milyon 280 bin civarındaki üyesinden alınan yıllık para 180 milyon lirayı aştığını belirten haberde toplam gelirin yüzde 53'ün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eski genel müdürü olduğu Aktif Bank'a gittiği vurgulandı.

YÜZDE 53'Ü AKTİF BANK'A

Passolig ücretlerinin yüzde 53’ü kart ve çip maliyeti gerekçesiyle kartı işleten Aktifbank'a gidiyor. Yüzde 47’lik kısım ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) havuzuna aktarılıyor. TFF bu tutarın yüzde 10’unu kendisine alıp kalan tutarı kart adedine göre kulüplerin hesabına yatırıyor. Cebinde bu kartı taşıyan 4 milyon 280 bin futbolseverden bu yıl yaklaşık 181 milyon 740 bin lira tahsil edilecek. Taraftarın haksız bir kazanç gözüyle baktığı bu paranın 96 milyon 322 bin lirası Aktifbank’ta kalıyor.

[caption id="attachment_363442" align="alignnone" width="300"]Yeni Şafak'ın Passolig sürmanşeti[/caption]

AKTİF BANK'IN EN BÜYÜK GELİRİ PASSOLİG'DEN

Aktifbank'ın işlettiği Passolig kartlar banka kartı ve kredi kartı özelliği de taşıyor. Passolig kartı olmaksızın maçlara girilemediği düşünüldüğünde bu kartı mecburi olarak alan 4,3 milyon futbolsever, banka için potansiyel müşteri konumuna düşüyor. 2017 yılında 178 milyon lira net kar açıklayan Aktifbank’ın en büyük gelir kalemlerinin başında passolig kart geliri geliyor. Açıklanan son faaliyet raporuna göre bankanın 6,6 milyon müşterisinin 3,5 milyonu passolig karttan kaynaklanıyor.

GEZİ'DEN SONRA STADLARI SUSTURMAK İÇİN KULLANILDI

AKP, Gezi'den sonra 2014'te güvenliği gerekçe göstererek stadları susturmak için Passolig uygulamasını geliştirdi. Statlarda 34 dakikada "Her yer Taksim her direniş" sloganları atılıyordu. Pek çok taraftar fişleme aracı olduğunu düşündüğü Passolig uygulamasına tepki göstermişti.

Etiketler :