Albayrak: IMF ile işbirliği planımız yok

Albayrak: IMF ile işbirliği planımız yok
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yabancı yatırımcılar arasında organize edilen dev zirve telekonferans yöntemiyle başladı.

Citi, Deutsche Bank, DOME ve HSBC dörtlüsü tarafından düzenlenen zirveye son verilere göre 3 bin 783 yabancı yatırımcı kayıt yaptırmıştı.

Telekonferansa, ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere tüm dünyadan katılım gerçekleşti. Piyasalar, Bakan Albayrak ile yabancı yatırımcılar arasındaki zirveden çıkacak sonuçları merakla bekliyor.

Türkiye saati ile 16.00'da, New York saati ile sabah 9'da başlayan zirvede Bakan Albayrak'ın yatırımcılara mesajını doğrudan iletmesi ve son dönemdeki ekonomik gelişmeleri anlatması, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını vurgulaması bekleniyor.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları Bloomberg HT'nin bildirdiğine göre şöyle:

Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız.

Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok.

Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm bankalra görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz.

Bankacılık sektörüne destek sağlamaktan çekinmeyeceğiz.

İddialı tasarruf programı için tüm bakanlara görev verildi.

IMF ile bağlantıya geçme, işbirliği planımız yok.

Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak.

Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz.

Bakan Albayrak'ın katılımıyla gerçekleşen ve 16'da başlayan yatırımcı zirvesi saat 16:45'te sona erdi.

Etiketler :