Albayrak ekonomik krizin nedenini buldu

Albayrak ekonomik krizin nedenini buldu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki dalgalanmaların yabancı bir ülkenin başkentinde planlandığını iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki dalgalanmaların yabancı bir ülkenin başkentinde planlandığını iddia etti.

Albayrak, "10 Ağustos planını yapanlar duvara tosladı. 12 Eylül'de bile olmayan bir saldırıyla karşılaştık. Kur, faiz, enflasyon atağına rağmen Türkiye bu süreci geride bıraktı. Türkiye Ekim ayından itibaren normalleşme sürecine girdi."

HANGİ BAŞKENT

Albayrak'ın spekülatörlerin saldırı planı yaptığı iddiaları ise komisyonda tepkiyle karşılandı. Muhalefet milletvekilleri, böyle bir olayın hayal ürünü olmadığının anlaşılabilmesi için hem spekülatörlerin hem de toplanılan ülke başkentinin açıklanmasını istediler. Ancak Albayrak, bu konuda da açıklama yapmadı.

10 Ağustos'ta ne olmuştu?

10 Ağustos 2018'de  Yeni Ekonomi Modeli tanıtımı ile gündem olmuştu. Albayrak'ın açıklamalarının ardından dolar, alış 6,5 lira, satış 6,5 liradan işlem görürken Avro, alış 7,4 lira, satış 7,4 liradan satılmıştı.

Etiketler :