İsmail Ok: Halk Akşener'i istiyor, biz de onun yanındayız

İsmail Ok: Halk Akşener'i istiyor, biz de onun yanındayız
Meral Akşener'in öncülüğünde kurulacak partide kimler olacak, partinin adı veya simgesi ne olacak? Nasıl bir yol izleyecek? Bütün bu merak edilen soruların cevabını değişim istediği için MHP'den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili...

Meral Akşener'in öncülüğünde kurulacak partide kimler olacak, partinin adı veya simgesi ne olacak? Nasıl bir yol izleyecek? Bütün bu merak edilen soruların cevabını değişim istediği için MHP'den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yanıtladı.

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener önderliğinde kurulması beklenen yeni parti hakkında Halk TV'ye özel açıklamalarda bulundu..

İşte İsmail Ok'un açıklamaları:

Yeni partinin lideri Meral Akşener mi olacak? 

- Ona ben veya biz karar vermiyoruz. Bu karar Türk milletinin. Millet liderini kendi seçecek. Halkın ciddi anlamda yeni bir partiye, yeni bir lidere ihtiyacı var. Türk Milletinin yeni partiden ve Meral Hanım'dan büyük beklentisi var. Özellikle AKP’nin önemli bir kısmı yeni parti kurulmasını beklemektedir.

Siz bu çalışmanın neresindesiniz?

- İçindeyim, Meral Hanımın yanındayım, ekip olarak da yanındayız.

Yeni partide hangi isimler olacak?

- İsim vermem doğru olmaz ama şöyle tarif edebilirim; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine sahip çıkacak, adalet ile problemi olmayan, ülkede adaleti hukuku, evrensel değerleri temel alan isimler olacak. Bu parti bizim, onun veya bunun değil! Bu parti, Türk milletinin partisi olacak. Ülkemizin düştüğü durum ortada, ülkemizi bu bataklıktan kurtarmak için kuruyoruz partiyi, tekrar söylüyorum, "Türk Milletinin yeni bir partiye, yeni bir lidere ihtiyacı var".

Yeni parti MHP'nin kopyası gibi bir parti mi olacak?

- Kesinlikle hayır! Hiç bir partinin kopyası, hiç bir partinin taklidi olmayacağız. İnsanları ayrıştıran, ötekileştiren parti olmayacağız. Bu parti ülkemizi kurucu değerlerine döndürmek amacıyla ve Türkiye'yi bulunduğu durumdan kurtarmak amacıyla kuruyoruz. Hatta tabiri caizse ülkeyi fabrika ayarlarına döndürmek için kuruyoruz. Ve bu süreçte başladı!

Farklı partilerde siyaset yapmış isimler olacak mı?

- Elbette olabilir. Ne sağcı, ne solcu, merkezde bir parti olacak.  Biz tek renkli bir parti olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerini benimseyen, adaleti, hukuku ve evrensel değerleri temel alan bütün renklerin partisi olacağız, bu ilkelere sahip olan herkese de kapımız açık olacaktır.

Peki yeni partinin adı belirlendi mi?

Partinin ismini biz değil, millet verecek. Milletin çoğunluğunun verdiği isim olacak. Çünkü, halk bizden önde. Halk nasıl yeni parti, yeni lider istiyorsa, partinin ismini de verecektir.

Son kararları Meral Akşener mi veriyor?

- Kesinlikle hayır! Meral Hanımın öncülüğünde ortak karar veriyoruz. Meral Hanım her zaman şu ifadeyi kullanır, "herkesin fikirleri alınarak, verilen karar doğru yere gider". Zaten kararları Meral Hanım kendi verirse, AKP ve MHP gibi oluruz ve onları da eleştiremezdik.

Etiketler :