AKP'nin yeni cihatçı müfredatında "Gezi Parkı olayları" düşman olarak gösteriliyor!

AKP'nin yeni cihatçı müfredatında "Gezi Parkı olayları" düşman olarak gösteriliyor!
AKP iktidarının 2017 yılı için açıkladığı cihatçi müfredatta "Gezi Olaylarına" katılanlar düşman olarak gösteriliyor. Küçük yaşlarda cihad kavramının öğretileceği çocuklara 12. sınıfa geldiklerinde "Gezi parkı olayları"...

AKP iktidarının 2017 yılı için açıkladığı cihatçi müfredatta "Gezi Olaylarına" katılanlar düşman olarak gösteriliyor. Küçük yaşlarda cihad kavramının öğretileceği çocuklara 12. sınıfa geldiklerinde "Gezi parkı olayları" iç ve dış güçlerin organizasyonu olarak tanımlanırken, amaç ve hedeflerinin anlatılacağı vurgulanıyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 18 Temmuz 2017 tarihinde yaptığı açıklamada 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacağını duyururken, yeni müfredatta Cihat, FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın öğretileceğini belirtmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2017 yılı eğitim-öğretim müfredatını açıklamasıyla ayrıntılarda belli olmaya başladı. 12. sınıfta verilecek "Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi" dersi müfredatına düşman olarak Gezi Parkı Direnişi, 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi eklendi.

Müfredatta 4 saatlik ve 2 saatlik olmak üzere iki ayrı program bulunuyor. Müfredattın 4 saatlik programının "3.2. DÖRT SAATLİK PROGRAMIN ÜNİTE, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI" maddesinin  "5. ÜNİTE: KÜRESELLEŞEN DÜNYA" fıkrasının "5.7. 1990 sonrası Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik, sosyokültürel ve bilimsel gelişmeleri açıklar." bendinin "ç" alt bendinde aynen şu ifade kullanılıyor:

"ç) 2013 gezi parkı olaylarının arkasında yer alan iç ve dış güçlerin amaç ve hedefleri ile bu olayların Türkiye’ye etkileri üzerinde durulur"

Aynı dersin 2 saatlik programında bazı alt bentler çıkarılırken Gezi Direnişi aynen bırakıldı. Müfredatın 2 saatlik programının "3.3. İKİ SAATLİK PROGRAMIN ÜNİTE, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI" maddesinin "5. ÜNİTE: KÜRESELLEŞEN DÜNYA" fıkrasının "5.7. 1990 sonrası Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik, sosyokültürel ve bilimsel gelişmeleri açıklar." bendinin "b" alt bendinde de aynı ifadele kullanılıyor:

"b) 2013 gezi parkı olaylarının arkasında yer alan iç ve dış güçlerin amaç ve hedefleri ile bu olayların Türkiye’ye etkileri üzerinde durulur"

Müfredatın kitapçık hali ise şöyle:

Müfredatta kullanılan ifadelere göre Türkiye’nin 80 ilindeki eylemlere katılan, katılamasa da destekleyen milyonlarca kişi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanı olarak açık hedef haline getirildi.

Böylece Atatürkçülüğün kavramının çıkarıldığı, çağdaş-bilimsel eğitimden uzaklaşıldığı, Cumhuriyetin değerlerini ve önemli pozitif bilim derslerinin geriletildiği bir müfredatla Türkiye bir yarısına müfredatla diğer yarısını düşman olarak gösterilmesine cür'et edildi.

Etiketler :