"AKP'nin İstanbul'daki yeni İl Başkanı belli oldu" iddiası! Bayram Şenocak kimdir?

"AKP'nin İstanbul'daki yeni İl Başkanı belli oldu" iddiası! Bayram Şenocak kimdir?
Temurci'nin yerine gelecek ismin belli olduğu iddia ediliyor.

AKP’nin İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı da belli oldu. Posta gazetesinde yer alan habere göre; parti kaynakları yeni il başkanının Bayram Şenocak olduğunu aktardı.

AKP’de bazı il başkanlarının daha istifa edebileceği öğrenildi. AKP İstanbul İl Başkanı görevini 3 yıldır sürdüren Selim Temurci yaptığı basın açıklaması ile görevi bıraktığını açıklamıştı.

Bu açıklamanın hemen ardından yerine Temurci’nin yerine gelecek ismin de belli olduğu öne sürüldü. Aynı zamanda MÜSİAD yönetim kurulu üyesi de olan Bayram Şenocak'ın AKP İstanbul İl Başkanlığına getirildiği belirtiliyor. Temurci'nin yerine İdris Güllüce ismi de konuşulmaya başlanmıştı.

Değişiklik uzun süredir Genel Merkez'in gündemindeydi. Ancak 2019 yerel seçimlerine İstanbul'u taşıyacak isim arayışı da uzun sürdü. İsim arayışı sürdüğü için İstanbul ilçe kongreleri de yapılmadı. Yaklaşık üç hafta önce yapılan temayül yoklamasında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce adı önde çıktı. Ancak Posta gazetesine göre; yapılan istişareler sonucunda Bayram Şenocak isminde karar kılındı.

BİR HAFTALIK SÜREYİ BEKLEMEDEN İSTİFA ETTİ

Edinilen bilgiye göre, AKP’de bazı il başkanlarının istifası istendi ve kendilerine bir hafta süre tanındı. İstanbul İl Başkanı Temurci bir haftalık süreyi beklemeden istifa etti.

BAYRAM ŞENOCAK KİMDİR?

Bayram Şenocak, 2014 yerel seçimlerinde Avcılar Belediye Başkan adayı olmuştu. Aslen Trabzonlu olan Şenocak, 1978 doğumlu. Şenocak iki yıl Avcılar İlçe Başkanlığı yaptı.

ŞENOCAK 40 YAŞINDA

1978’de Trabzon’da doğan Bayram Şenocak, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Gençlik Kolları’ndan başladığı siyasete, İl Yerel Yönetimler Komisyon Üyesi, İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi, 2010-2012 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Avcılar’dan sorumlu İl Koordinatörü olarak devam etti. 2012-2014 yılları arasında da ilçe başkanlığı görevinde bulundu.

Etiketler :