AKP'nin 'Gezi' üzerinden oynadığı oyunu haftalar öncesinden anlatmıştı!

AKP'nin 'Gezi' üzerinden oynadığı oyunu haftalar öncesinden anlatmıştı!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Her şey Gezi ile başladı" diyerek ekonomideki krizi Gezi eylemlerine bağlaması tartışılırken akıllara duayen iktisatçı Nesrin Nas'ın iki hafta önce Halk TV'de Tuba Emlek'in programında söylediği...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Her şey Gezi ile başladı" diyerek ekonomideki krizi Gezi eylemlerine bağlaması tartışılırken akıllara duayen iktisatçı Nesrin Nas'ın iki hafta önce Halk TV'de Tuba Emlek'in programında söylediği sözler geldi. Nesrin Nas,

Geçtiğimiz haftalarda Halk TV İstanbul Temsilcisi Tuba Emlek'in konuğu olan Nesrin Nas, AKP'nin Gezi direnişi üzerinden oynadığı oyuna dikkat çekmişti.

Bakan Berat Albayrak'ın ekonomideki kötü gidişatla ilgili söylediği, "Her şey Gezi ile başladı" sözleri üzerine Nesrin Nas'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalar akıllara geldi.

Nesrin Nas programda, "Darbe kalkışmasının tarihini 2013 Gezi olaylarına kadar geri çekme çabası var. Türkiye'de artık AKP iktidarının kendisine yeni bir hikaye yazmak istediğini, bu yeni hikayede de işler yolunda gidiyordu her şey Gezi ile bozuldu gibi bir hikaye yazmak istediğini düşünüyorum. AKP hemen her seçimde özellikle son 2015 sonrası seçimlerde seçim öncesinde çok ciddi bir toplumsal gerginlik ve kutuplaşma üzerinden seçim kampanyasını yürüttü. Son seçimlerde de ağırlıklı olarak dış güçlerin saldırısı altında olduğu teziyle kendi tabanını tahkim etmeye çalıştı. Şimdi ekonomide geldiğimiz noktada öyle bir sıkışmışlık var ki, bu sıkışmışlık nedeniyle dış güçler tezini kullanamayacak. O yüzden içeride bu büyüyü bozan başka bir gerekçeye ihtiyaç var. İçeriye dayanan, bir ayağı dışarıda olan ama çizgyiyi de 2013 Gezi'ye kadar çeken bir gerekçe" demişti.

[embed]

Etiketler :