AKP'nin anketçisi: Değişim belediyeler ile sınırlı kalmayacak, sıra kabinede!

AKP'nin anketçisi: Değişim belediyeler ile sınırlı kalmayacak, sıra kabinede!
Acar, Erdoğan'ın stratejisini anlatarak "Hikâye kalmadı, yenisi yazılıyor" ifadelerini kullandı.

AKP'nin anketçisi Faruk Acar, AKP'deki zorlama istifalara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Acar'a göre sıra kabine değişiminde.

Kamuoyu araştırmalarına verdiği önemle bilinen AKP ve Cumhurbaşkanı'nın son süreçte en yakınındaki isimlerden olan ANDY-AR Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin başındaki isim Faruk Acar, Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle'ye konuk olarak, AKP'deki değişim sürecini anlattı. AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar girdiği tüm seçimlerde bir hikâye yarattığını ancak 16 Nisan referandumunda bir hikâyesi kalmadığına vurgu yapan Acar, "AK Parti'nin özellikle 16 Nisan referandumundan sonra seçmenlerine söyleyecek yeni bir hikâyesi kalmadığı görülüyor. 2002 Kasım'ından bu yana sandığa giderken seçmenini motive eden AK Parti, 16 Nisan referandumunda bunu yapamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumu 'metal yorgunluğu' olarak ifade etmiş olması ve AK Parti'nin sıkıştırılabilecek alanlarının ortaya çıkmış olması nedeniyle bir hikâye çıkarmak durumundaydı. 16 Nisan referandumunda 'sistemi değiştiriyoruz, ülke için tümden yeni bir hikâye yazıyoruz' şeklindeki yaklaşım, seçmen üzerinde karşılık bulmadı" diyerek sözlerine başladı.

'DEĞİŞİM BELEDİYE BAŞKANLARIYLA SINIRLI KALMAYACAK, KABİNEDE DE OLACAK'

"AKP'deki değişimin sadece, istifası alınan belediyelerle sınırlı kalacağını düşünmüyorum" diyerek sözlerine devam eden Acar, "2018'de AK Parti'nin olağan kongresi var. O kongrede, aşağıdan yukarıya değişimlerin yapıldığı görülmezse, belediyelerdeki değişimin ters tepebilme olasılığı var. Partinin üst yönetimi MYK'sı, MKYK'sı aynı kalırsa eleştirel bir tartışmayı açar. Başlatılan değişimin finali Cumhurbaşkanı'nın kabinesinde sonuçlanacağı için, buradan bir yenilenme hikâyesi çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.