AKP'liler ile MHP'liler arasında 'devlet biziz' kavgası: Polis müdahale etti

AKP'liler ile MHP'liler arasında 'devlet biziz' kavgası: Polis müdahale etti
Gazi Üniversitesi’nin bölünmesi sonrası kurulan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde AKP ve MHP üyeleri arasında kavga çıktı. Cumhur İttifakı’nda birleşen iki partinin üyelerinin, 'masa açma' nedeniyle kavga ettikleri öğrenildi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin girişinde masa açan AKP’liler, önceki gün MHP’lilerin müdahalesine uğradı. AKP’liler dün yeniden masa açınca bu kez MHP’liler daha büyük bir grupla gelerek AKP’lilere müdahale etti.

Olayın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine polis biber gazıyla müdahalede bulunarak grupları ayırdı.

Yaşananlar üzerine AKP İl Başkanı Ali Osman Özdemir Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dün saldırıya uğradığımız noktada bugün de standımızı açtık.Kardeşliğimize zarar vermeye çalışanlar başaramayacak. Özgür düşüncenin,bilimin ve üretkenliğin merkezi üniversiteler hepimizindir. Gazi Üniversitesi önünde üniversiteye kayıt yaptıran yeni yol arkadaşlarımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

'DEVLET BİZİZ'

MHP'liler ise AKP'lileri üniversiteye egemen olmaya çalışmakla suçlayarak,  "AKP’lilerin 'Biz ak gençliğiz, devlet biziz, hacı bayram artık bizimdir'" demesi sonrasında kavganın başladığını savundu.

[Haber görseli]

Etiketler :