AKP'li Türel de ikna edemedi... Acele kamulaştırma kararına seçim ayarı

AKP'li Türel de ikna edemedi... Acele kamulaştırma kararına seçim ayarı
Antalya’da tescilli 47 kültür varlığının bulunduğu Balbey Mahallesi ile ilgili acele kamulaştırma kararı tepkilere neden oldu. Bunun üzerine AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, kararın iptal edileceği duyurusuru yaptı.

Eski yerleşim yerlerinden olan Balbey Mahallesi’ne ilişkin acele kamulaştırmayla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı 7 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararın ardından mülk sahiplerinin itirazları yükselince, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘ikna’ toplantıları yapmaya başladı.

Projenin hazır olmadığı iddia edilmesine karşın, mülk sahiplerini ikna için konut, ofis, dükkan vaadinde bulunuldu. Kent merkezinde ve rant açısından kıymetli bir bölgede olan mahallede, mülk sahiplerine konut ve ofis verilme teklifi, büyük bir yapılaşmanın planlandığı iddialarını güçlendirdi.

AKP’li başkan iş başında

AKP’li belediyenin yemekli toplantıları da dahil ikna çabalarına rağmen itirazlar devam edince yerel seçim öncesi tepki çekmek istemeyen Belediye Başkanı Menderes Türel, mülk sahipleri ile tek tek makamında görüşmeye başladı. Türel’in yaptığı görüşmelerde “Acele kamulaştırma kararını uygulamayacağız” dediği belirtildi.

‘Dava açacağız’

Mülk sahipleri adına süreci takip eden avukat Mustafa Şahin, acele kamulaştırma kararı ile ilgili dava açmaya hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi, kararın düzeltilmesi için Cumhurbaşkanlığı’na çağrı yaptı ama bunun yasal olarak bir karşılığı yok. Son itiraz tarihi olan 7 Mart’a kadar Resmi Gazete’de acele kamulaştırmadan vazgeçildiğine ilişkin bir karar yayımlanmazsa, kararın iptali talebiyle dava açacağız.”

Beton ısrarına tepki

Mülk sahiplerinden Zehra Yiğiter, somut proje yerine hayaller anlatılıp vaatler verildiğine vurgu yaparak, “Tarihi bir mahalleyi, o mahallenin dokusunu, sokaklarını dümdüz ederek betona teslim etmek istiyorlar” dedi. (Birgün)

Etiketler :