AKP-MHP İttitfakı: Hazine yardımı ile ilgili düzenleme yapılacak

AKP-MHP İttitfakı: Hazine yardımı ile ilgili düzenleme yapılacak
AKP'den Hazine yardımı adımı... AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin MHP ile yaptığı seçim ittifakı görüşmelerinin sonucunda Hazine yardımının kesilmeyeceğini ve buna yönelik bir düzenleme yapılacağını...

AKP'den Hazine yardımı adımı... AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin MHP ile yaptığı seçim ittifakı görüşmelerinin sonucunda Hazine yardımının kesilmeyeceğini ve buna yönelik bir düzenleme yapılacağını belirtti.

İTTİFAKIN ADI NE OLACAK?

Habertürk TV'ye açıklamalar yapan Hayati Yazıcı, Hazine yardımı için şunları söyledi:

"Hazine yardımını kesmeyecek düzenleme olacak. Zor bir formülasyon ama inşallah başaracağız. Adı ya 'Mlli Mutabakat' ya da 'Cumhur İttifakı' olacak."

TEK MÜHÜR MÜ OLACAK?

"Çalışmalarda artık baraj tartışılmıyor. Vatandaşların işini zorlaştırmamak için tek mühür olabilir. Katkı verebilecek olan her siyasi kuruma kapımız açık."

HANGİ PARTİ NE KADAR HAZİNE YARDIMI ALDI?

Hazine yardımı, sadece Meclis'e girebilen partilere veriliyor. Hazine yardımında, partilerin son seçimdeki oy oranı dikkate alınıyor. 2018 bütçesinde AK Parti'ye 139.1 milyon, CHP'ye 71.2 milyon, MHP'ye 33.3 milyonu, HDP'ye 30.1 milyon Hazine yardımı yapıldı.

Meral Akşener’in Başdanışmanı Hakan Ünser, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylemlerindeki değişikliğin hazine yardımına bağlı olduğunu söylemişti.

Etiketler :