AKP'den Ahmet Şık'a 100 bin TL'lik dava

AKP'den Ahmet Şık'a 100 bin TL'lik dava
AKP, HDP'li Ahmet Şık'a Meclis'teki konuşmasında partiye hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle 100 bin liralık dava açtı.

AKP avukatları, HDP'li Ahmet Şık'ın, 23 Temmuz Pazartesi günü TBMM'de yaptığı konuşmada, 'AK Parti hakkında tamamen iftira niteliğinde bazı açıklamalar yaptığı, açıklamalarında AK Parti'ye yönelik, katlanılması asla mümkün olmayan çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu' gerekçesiyle 100 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, Şık'ın konuşmasında sarf ettiği sözlere de yer verilerek, "Bu çerçevede, davalı Ahmet Şık'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetine ve AK Parti milletvekillerine yönelik bu hakaret, tehdit ve küfürleri hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız birer saldırıdır" denildi.

Dilekçede, konuşmanın düşünceyi açıklama ve eleştiri sınırlarını aştığı belirtilerek, Ahmet Şık'tan 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

DHA

Etiketler :