AKP'de ÖSO çatlağı: Tabanı ikna etmek için kitapçık gönderiyorlar!

AKP'de ÖSO çatlağı: Tabanı ikna etmek için kitapçık gönderiyorlar!
Parti Genel Merkezi, Özgür Suriye Ordusu adlı oluşumu anlatan bir dosya hazırladı.

CHP'nin açıklamaları sonrası AKP tabanında tartışılmaya başlanan ÖSO ile ilgili farklı bir adım atıldı. AKP Genel Merkezi, Özgür Suriye Ordusu adı verilen oluşum ile ilgili bir kitapçık hazırladı. Tabanını ÖSO'ya ikna için girişimde bulunan AKP, tüm teşkilata bu kitapçıkları göndermeye başladı.

Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre; AKP Genel Merkezi, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) anlatan bir dosya hazırladı. O dosyada ÖSO'nun neden El Kaide ile birlikte anılamayacağı savunulurken CHP'nin eleştirilerine de yanıt verildi. Tüm eleştiriler üzerine tabandaki rahatsızlığı fark eden AKP Genel Merkezi, telaşla harekete geçti ve teşkilatlar için Özgür Suriye Ordusu'nun anlatıldığı bir dosya hazırladı. ÖSO'nun kimlerden oluştuğu, ne zaman kurulduğu belirtilerek meşruiyet savunması başlıklar halinde sıralandı.

Kitapçığa göre ÖSO şöyle anlatıldı:

"ÖSO, rejime karşı Suriyeli muhalifler tarafından temmuz 2011'de kuruldu. Kurucuları arasında rejim ordusundan ayrılan Albay Hüseyin Harmuş ve Albay Riyad Esad bulunuyor."

"ÖSO İÇİNDEKİ GRUPLAR, EL KAİDE İDEOLOJİSİNDEKİ HEYET TAHRİR ŞAM İLE ÇATIŞTI"

ÖSO'nun başlangıçta rejim ordusundan ayrılan askerlerce oluşturulduğu, sonra Suriyeli muhaliflerin dahil edildiği ve Suriye'nin dostları grubu tarafından eğitildiği savunuldu. ÖSO çatısı altında Arap, Türkmen, Kürt grupları olduğu ve bu grupların El-Kaide ideolojisinin Suriye'deki karşılığı olan Heyet Tahrir Şam ile son olarak İdlib'de çatıştığı ifade edildi.

ÖSO'nun meşruiyeti savunulurken; Trump yönetimi tarafından Washington'da kabul edildiği, Cenevre ve Astana sürecinde masada bulundukları bilgisi aktarıldı.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA ÖN SAFLARDA OLDUĞU VURGULANDI

ÖSO'nun Fırat Kalkanı Harekatı'nda da ön saflarda olduğu DEAŞ'tan temizlenen 2 bin 15 kilometrekarelik alanın temizlenmesine büyük katkı yaptığı vurgulandı. Dosyada "ÖSO'yu algılarda DEAŞ'laştırma çabası içinde olanların asıl amacı Zeytin Dalı Harekatı'nın meşruiyetine gölge düşürmektedir" denildi.

Etiketler :