AKP'de gece yarısı istifası mı? "Bakan istifasını sundu" iddiası!

AKP'de gece yarısı istifası mı? "Bakan istifasını sundu" iddiası!
Demircan'ın istifasını sunduğu iddia ediliyor.
Kabinede gece yarısı istifa iddiası... Kulislerde kabineden bir bakanın istifasını sunduğu öne sürülüyor.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, il müdürü atamalarından dolayı, istifasını Cumhurbaşkanına sunduğu iddia ediliyor.

İddiaya göre; il sağlık müdürlüğünün sözleşmeli hale getirilmesi ve maaşlarının yükseltilmesi sonrasında, yüzlerce kişi, il müdürü olmak için araya hatırlı kişiler koydu.

TARTIŞMA İDDİASI! 

Gerçekgündem'de yer alan habere göre; AKP İl teşkilatları ile milletvekilleri arasında, milletvekilleri ile Sağlık Bakanı Demircan arasında, bu nedenden dolayı çok sayıda tartışma yaşandı.

Baskılara ve yaşananlara tahammül edemeyen Bakan Demircan'ın, istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu ifade ediliyor. Ancak, Erdoğan'ın istifaya soğuk baktığı iddia ediliyor.

ATAMA KRİZİ

Ahmet Demircan’ın bakanlık koltuğuna oturmasından bir ay sonra, 25 Ağustos 2017 tarihinde Olağanüstü Hal(OHAL) kapsamında çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı’nın hem merkez hem de taşra teşkilatında önemli değişikliklere gidildi. Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlıkları yürürlükten kaldırılarak bu kurumlar genel müdürlük olarak yeniden düzenlendi.

Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin yürütülmesinden il sağlık müdürlerinin sorumlu olacağı yeni düzenlemede hastanelerin de başhekimler tarafından yönetilmesi öngörüldü. Bütün atamaların da en geç üç ay içinde, 25 Kasım’a kadar bitirilmesi gerekiyordu. Ancak atamalar bir türlü tamamlanamadı. Atamaların uzamasında MİT'e (Milli İstihbarat Teşkilatı) gönderilen isimlerin geri dönmesi başta olmak üzere birçok sebep sayılıyor.

Bu süreçte 61 ile sağlık müdürü atanırken Ankara’nın da aralarında bulunduğu 23 ile sağlık müdürü atanamadı. Birçok hastanenin de başhekimi ataması yapılamadı. Atamalar gereken yasal sürede tamamlanamayınca sürenin bitmesine bir gün kala, 24 Kasım tarihinde bir genelge çıkarılarak sözleşmelerin yeni atamalara kadar uzatıldığı duyuruldu.

Ankara kulislerinde bir süredir, uzayan atamaların Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile AKP’nin il başkanlarını ve milletvekillerini karşı karşıya getirdiği konuşuluyordu.

Etiketler :