AKP Sözcüsü Ünal, Hakan Atilla davasıyla ilgili CHP'yi suçladı!

AKP Sözcüsü Ünal, Hakan Atilla davasıyla ilgili CHP'yi suçladı!
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hakkında ABD'de verilen kararın ardından açıklamadan bulundu. Twitter'dan yaptığı açıklamada CHP'yi ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu suçlayan...

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hakkında ABD'de verilen kararın ardından açıklamadan bulundu. Twitter'dan yaptığı açıklamada CHP'yi ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu suçlayan Ünal, "Kılıçdaroğlu ve CHP'sinin bugün 17-25'in küresel versiyonunda yine Türkiye aleyhinde işlevsel bir aparat olarak kullanıldığını görüyoruz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Mahir Ünal, ABD'nin tek taraflı ambargo kararının ne Türkiye için ne de başka devletler için bağlayıcı bir hükmü olmadığını açıklarken, kararla ilgili CHP'yi suçlamayı tercih etti.

Mahir Ünal'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

"TÜRKİYE'NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE"

" ABD'de kurulan ve Türkiye'nin iç işlerine müdahale anlamı taşıyan kumpas davasından çıkan karar, uluslararası hukukun açıkça ihlalidir, bir hukuk faciasıdır ve yok hükmündedir."

"ÇADIR MAHKEMEDE, FETÖ TİYATROSU"

ABD'de bir çadır mahkeme tarafından yürütülen bu dava; hakimi, savcısı, tanığı ve delilleriyle tamamen FETÖ’nün bir tiyatrosudur. Dava, içerideki gayrı milli unsurların da bir kez daha açığa çıkması bakımından turnusol vazifesi görmüştür."

"TEK TARAFLI AMBARGONUN HÜKMÜ YOKTUR"

"Türkiye kendisini bağlayıcı olan BM’nin ambargo kararlarına riayet etmiştir. ABD’nin tek taraflı ambargo kararının ise ne Türkiye için ne de başka devletler için bağlayıcı bir hükmü yoktur. Türkiye egemen bir devlettir. Bunun gereklerini de yerine getirmeye muktedirdir. "

CHP'Yİ SUÇLADI!

Dün ulusal ölçekte gerçekleştirilmeye çalışılan 17-25 Aralık Yargı Darbesi'nin siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve CHP'sinin bugün 17-25'in küresel versiyonunda yine Türkiye aleyhinde işlevsel bir aparat olarak kullanıldığını görüyor ve bu hususta da takdiri yüce milletimize bırakıyoruz."

Etiketler :