AKP MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama

AKP MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama
AKP MYK sonrası Ömer Çelik açıklama yapıyor.

AKP MYK sonrası Ömer Çelik açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Şu anda da bakan yardımcılarımız orada. 2 yaralı ameliyatta, durumları nispeten iyi"

Fransa'daki eylemler

Toplumsal taleple vandallığı ayırmak lazım. Bazı medya kuruluşları çok kolay sokağa çağırıyorlar. Her ne olursa olsun vandalizm ile demokrasi bir arada yaşamaz. Ortada çok karmaşık bir durum var. Başka  bir şeye dönüştürmeye çalışıyorlar. Mevcut hükümetin hedef alındığından bahsediliyor. Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyor ve güçlü bir şekilde kınıyoruz.

Torba yasa

Eski uygulamanın devamı niteliğinde, muhalefet liderleri de biliyor bunu. Belediyelere para aktarma konusu eskiden de vardı yani.

"Cumhuriyet tarihinin en vasıfsız konuşmasıydı"

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeniden düzenlenmesi söz konusudur. Buna rağmen teknik bilgilerin herkes tarafından bilinmemesi sebebiyle böyle bir yola başvuruyorlar. Yukarıdan aşağı baktığınızda Kılıçdaroğlu'nun konuşması bir yere oturmuyor. Cumhuriyet tarihinin en vasıfsız konuşmasıydı. Anlatın tezlerinizi vatandaşlarımıza.

Mutlak suretle seçilmiş başkandan yana olacaksınız. Zoraki olarak Yenikapı ruhuna katıldılar. Ne zaman vesayet ortaya çıksa bunun en büyük hamisi CHP en büyük enerjisini buraya harcıyor. Bunun çok büyük bir problem olduğunu düşünüyorum. Antidemokratik uygulamalarda sürekli gri alanda gezmeye çalışan bir anlayış.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli arasında açık diyalog kanalları var. Yarın saat 16.00'da görüşecekler. Teknik görüşmeler sürdürülüyor. Yapılan müzakereler hakkında bilgiler de verildi. Bu bahsettiğimiz konularla ilgili mutabakat arayışı söz konusudur. Cumhur İttifakı'nın en iyi şekilde seçimlerden çıkmasıdır. Somut olarak 6 il için bir şey söylemem mümkün değil. Yarın da siyasi değerlendirme yapılacaktır. Dolayısıyla mutabakat tam olarak gerçekleşene kadar bir şey söyleyemem."

Danıştay'dan başörtüsü kararı

Bunu ayrıntılı bir şekilde takip ettik. Laiklik ilkesi özgürleştirici bir arada yaşama ilkesi olarak değerlendirmek gereklidir. Laikliğin ideolojik olarak bir tutum olarak değerlendirmesinden Türkiye çok çekmiştir. Siyasal özgürlüklere çok büyük zarar vermiştir.  Demek ki bu konuda alınması gereken çok yol vardır. Toplumsal mutabakatı zedeleyen bir durum ortaya çıkarır. Türkiye bunları geride bırakmıştır diye düşünüyoruz. Savcının ortaya koyduğu mütalaa Türkiye'yi geriye götürme çaba olarak görülmüştür AK Parti tarafından. Sonuç olarak sağlıklı bir karar ortaya çıkmıştır. Sayın  Cumhurbaşkanımızın eleştirmesi üzerine bir takım şeyler okudum. Devletin başı olarak temel hak ve hürriyetleri zedeleyecek bir kararı eleştirebilir.

"Bizim belediyelerimiz çok daha öndedir"

Merkezi bütçeden aktaracak Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin kadrolaşmak için en büyük sorun yaşadığı belediyeler CHP'li belediyelerdir. Bu tip vaatlerin hiçbirini yerine getirememiştir. Bizim belediyelerimizden vaat ettiğinin çok ötesindedir.

Keşke daha ciddi ve kapsamlı bir konuşma olsaydı da biz de yararlanabilseydik.

Suudi Arabistan'a Cemal Kaşıkçı yanıtı

Bugüne kadarki tutum Suudi Arabistan'ın işbirliği yapmadığını gösteriyor. Hem yapanların hem de emri verenlerin ortaya çıkması için elimizden gelenin yapılmasını istedik. Kendileri ile çeşitli şeyler paylaşıldı ama atılan adım bu. Hiçbir şekilde bu olayın üstünün örtmesine izin vermeyeceğiz. Bu tarihe kaydedilecek. Bir gazeteci hunharca bir şekilde katledilmiştir.

Aradığımız şey hakikattir. Suudi Arabistan'da sağlıkla bir şekilde sorgulanacağını düşünmüyorum. Aslında Suudi Arabistan halkının çabalarımızı görmesi ve esasında bunun arkasında kim varsa bunun açığa çıkmasından başka bir çabamızın olmadığını görmesi gerekiyor. Şeffaf, uluslararası bir soruşturmada açığa çıkması gerekir. Bu talebimize olumsuz yanıt ile şeffaf bir soruşturma olduğunu göstermiştir.

Hakan Fidan'ın ABD ziyareti

Bazı ülkelerin bunu yumuşatmaya çalıştığını görüyoruz. Bir kere daha şunu talep ediyoruz; Suudi Arabistan bizimle işbirliği yapması gerekiyor.

MİT Başkanımız da dahil olmak üzere sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde hareket ederler. Detaylar ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza bilgi verirler. Rutin bir görüşmeydi dün. Temaslarla ilgili bir bilgi verilmiştir. DEAŞ'a karşı savaş bahanesi ile oradaki terör örgütlerine silah dağıtmışlardır. Afganistan'da da bunu yaptılar. Bu yanlış. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli güvenliğini tehdit olursa anında hareket edecektir."