AKP mitinginde 4 lira sınırı! Cüzdanlara bakıp aldılar...

AKP mitinginde 4 lira sınırı! Cüzdanlara bakıp aldılar...
Erdoğan’ın Ankara’daki ilk mitinginde alana girenleri üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriterin getirildiği görüldü. Ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı

Erdoğan’ın Ankara’daki ilk mitinginde alana girenleri üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriterin getirildiği görüldü. Ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı. Ancak 5 TL’lik bozuk para ile gelenlerin, paralarını esnaftan kâğıt paraya çevirmeleri istendi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Erdoğan’ın Ankara’daki ilk mitingine; tekrar aday gösterilmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AKP’nin büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki, tekrar aday gösterilmeyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören adayı Turgut Altınok bir arada yer aldı. Öte yandan Erdoğan’dan önce adayların değil, tekrar aday gösterilmeyen Tuna ve Ak’ın konuşma yapması dikkat çekti.

5 lira kâğıda çevrildi

Yurttaşlar, mitinge iki aramadan geçirilerek girebildi. Alan güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçlerinin içinde atlı polislerin ve MASAK polislerinin de yer alması dikkat çekti. Alana girenleri üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriterin getirildiği görüldü. Ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı. Ancak 5 TL’lik bozuk para ile gelenlerin, paralarını esnaftan kâğıt paraya çevirmeleri istendi. Bir vatandaş bu yeni kurala “Bir daha gelmeyelim diye mi yapılıyor” sözleri ile karşı çıktı. Arama yapan polis ise “Tam tersi bir daha gelebilin diye yapılıyor” yanıtını verdi. Aramalar sırasında cüzdanların içine bile bakıldı. Alana girenlere AKP bayrağı değil Türk bayrağı ve Keçiören Belediyesi’nin yatırımlarını içeren bir kitapçık ile boyama kitabı dağıtıldı. Miting öncesinde Erdoğan’ın daha önceki talimatına uygun olarak çok fazla müzik çalınmadığı görüldü.

Etiketler :