Meclis'te yumruklu kavga!

Meclis'te yumruklu kavga!
Partiler arasında seçim ittifakının yolunu açacak 26 maddelik İttifak düzenlemesi TBMM'de kabul edildi.

AKP-MHP ittifakı Meclis’te kabul edildi

Partiler arasında seçim ittifakının yolunu açacak 26 maddelik İttifak düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. Tasarının görüşülmesi sırasında MHP’li vekiller ile CHP’li vekiller arasında kavga çıktı.

Görüşmeler yapılırken Meclis Genel Kurulu'nda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Çıkan tartışma nedeniyle görüşmelere ara verildi. Aranın ardından Çam'a İçtüzük 163. Maddesi uyarınca Meclis'ten geçici olarak 3 birleşim çıkarma cezası verildi. Çam’ın Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarılması esnasında tekme yumruklar havada uçuştu.

İşte o görüntüler...

Teklifin apar topar gece yarısı meclisten geçmesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı. Özel, "Bu kumpas önceden planlanmış. Televizyonların önünde halkın gözünün içine baka baka vatandaş seçmenleri izlerken bunu yapmak istemedikleri için bunu yaptılar. Bize bu kumpası deşifre ettiğimiz için bu kadar kızdılar, bu kadar saldırganlaştılar. A Haber kameramı arkadaşımız MHP'li danışmanlar tarafından dövüldü notu ulaştı elimize bundan büyük bir üzüntü duyuyoruz."

İşte Özgür Özel'in açıklası...