AKP 'Fişleme Timi' Kurdu!

AKP 'Fişleme Timi' Kurdu!
AKP Aliağa ilçe örgütü, "fişleme timi" oluşturarak, sosyal medya ve basında "devlet büyüklerine" hakaret edenleri savcılığa bildirmeye başladı.AKP Aliağa İlçe Teşkilatı 'fişleme timi' kurdu. Cumhuriyet'ten Emer Döker'in...

AKP Aliağa ilçe örgütü, "fişleme timi" oluşturarak, sosyal medya ve basında "devlet büyüklerine" hakaret edenleri savcılığa bildirmeye başladı.

AKP Aliağa İlçe Teşkilatı 'fişleme timi' kurdu. Cumhuriyet'ten Emer Döker'in haberine göre parti genel merkezinden geldiği iddia edilen talimatla, ilçede basın ve sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer devlet yetkilileri hakkında yapılan yayınlar ve paylaşımlar takibe alındı. Bu çalışma sonucunda küfür, hakaret ve diğer suç unsurları içerdiği düşünülen hesaplar fişlendi. Fişleme timinin şu ana kadar ilçede 30 kişi hakkında Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yaptığı ileri sürüldü. AKP ilçe yönetimi ise “devlet büyüklerine hakarete önlemek için” böyle bir uygulamaya girdiklerini açıkladı.

AKP Aliağa Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Aksoy, “işi gücü bırakıp” bu çalışmayı yapmadıklarını ancak devlet büyüklerine hakaret etmeyi de doğru bulmadıklarını söyledi. “Talimat genel merkezden mi geldi?” sorusuna, “Olayı genel merkezle sınırlandırmamak lazım. Biz de partinin temsilcileriyiz. Bu uygulama her Türk vatandaşının görevidir” yanıtını veren Aksoy, yaptıkları çalışmanını tamamen “bilgi ve belgeye” dayalı olduğunu kimseyi “fişlemediklerini” de anlattı. Aksoy, “Biz hakaretleri önlemek için bu çalışmayı yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz şu günlerde kutuplaşmayı, kin ve öfkeye sebep olacak paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu iş özellikle yoğunlaşmadık. Tespit ettiğimiz içinde devlet memurlarının olduğu bazı kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bulunmaya da devam edeceğiz. Devletin büyüğü hepimizin büyüğüdür. Kimse cumhurbaşkanına başbakana ve devlet büyüklerine hakaret ve küfür etmemelidir” dedi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın özel şikayet hatları olduğunu da anımsatan Aksoy, “Bu şikayet hatlarını herkes kullanmalıdır. Birlik ve beraberlik zamanıdır” dedi.
Muhalif avı başladı
CHP Aliağa İlçe Başkan Özcan Durmaz ise Aliağa'da yaşananların Abdülhamit ve 12 Eylül dönemlerine benzediğini, ilçede AKP'nin muhalif avı başlattığını söyledi. Savcılığa yapılan şikayetlerde kimlerin olduğunu öğrenmek için çalışma yaptıklarını ve onlarla birlikte “direneceklerini” anlatan Durmaz, “ Türkiye 'deki huzur ve demokrasi adına kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. Bu uygulamanın AKP Genel Merkezi'nden gelen talimat üzerine yapıldığı söyleniyor. Amerika'da Mc Carthy dönemindeki gibi muhalif avı yapılıyor. AKP'nin ileri demokrasisi, faşizm dönemlerindeki uygulamaları gerçekleştiriyor. Demokrasilerde eleştiri özgürlüğü vardır. İleri demokrasinin geldiği yer bu demek ki” diye konuştu.
Suçu işleyenlere gerekeni yapıyoruz
AKP Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza hakaret edenler ile ilgili yasal yolların takibinin yerine getirilmesi için gerekeni yapıyoruz. Yapılan şikayetler ile ilgili sayı vermemiz mümkün değil ancak bu suçu işleyen kim varsa, hakaret ediyorsa, onlarla ilgili gerekeni yapıyoruz. Çünkü bu yazılanlar çizilenler hakaretin de üstüne çıktı. Savcıları da bu konuda göreve çağırmak bir vatandaşlık görevidir” dedi. Akbulut, “Bu konuda çok sabrettik, eleştiri yapılır, biz eleştiriye açık bir partiyiz ama iş hakaret boyutunu aşan bir noktaya gelirse işte o zaman gerekeni yaparız. Bu konuda genel merkezimiz ile ilgili yaptığımız görüşmede 'hakaretvari yazışmalar oluyor bu konuda ne yapmamızı istesiniz' diye kendilerinden bu konuda görüş aldık. Onlar da bize savcılığa suç duyurusunda bulunmamızı söyledler. Biz de bu şekilde davranıyoruz” diye konuştu.
Radikal