AKP, ATO seçimini erteledi

AKP, ATO seçimini erteledi
Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri 2017 Kasım ayında yapılması gerekirken Nisan 2018’e ertelendi.

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) seçimleri manipüle etmeye yönelik çok sayıda şirket kurulduğu bilgisi üzerine kanun hükmünde kararname (KHK) ile seçimlerde oy kullanabilmek için 2 yıl şartı getiren hükümet dün de sürpriz bir kararla gelecek ekim ayında yapılması gereken seçimleri Nisan 2018’e erteledi.

İki duyum

Geçen yıl ekimde Salih Bezci ile yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümünün istifasının ardından yapılan seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday oldu. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da kuzeni olan ATO Meclis üyesi Gürsel Baran adaylığını açıkladı.

3 Aralık’ta yapılan seçimleri Gürsel Baran kazandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, seçimlerin ertelenmesiyle ilgili iddiaları gündeme getirdi. Emir, seçimlerin ertelenmesiyle ilgili iki duyum olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Birinci ve en önemli neden artık özellikle Melih Gökçek oğlu Osman Gökçek’in önünü kesmeye yönelik hamleydi. Bu ertelemeyi de yine böyle okumak doğru olur. Bir diğer sebep ise Çayyolu’nda önemli konumda bir yeşil alanda şu anda hafriyat çalışmaları yapılıyor ve buranın ATO Meclisi’nde daha önce de başkanlık yapmış güçlü birine verileceği konusunda güçlü duyumlar var. Gökçek bir taraftan ATO seçimlerinde kendini güçlü yapmaya çalışırken, diğer taraftan ATO yönetimi de seçimleri ileriye atarak özellikle Melih Gökçek’in belediye başkanı olmadığı bir süreçte seçimleri yapmak istiyor. olabilir.”

Etiketler :