AKP'nin Ataşehir'de belediyeyi ele geçirme planı: 4 CHP'li üyeyi iknaya çalışıyorlar!

AKP'nin Ataşehir'de belediyeyi ele geçirme planı: 4 CHP'li üyeyi iknaya çalışıyorlar!
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından AKP'nin planı da ifşa olmaya başladı. Belediye Meclisi 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından...

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından AKP'nin planı da ifşa olmaya başladı. Belediye Meclisi 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, belediyeyi yönetecek başkan vekilini seçecek. CHP'nin mecliste çoğunluğu var ama iddialara göre AKP'nin de bir planı var!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLGEZDİ'Yİ GEÇİCİ SÜREYLE UZAKLAŞTIRDI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırıldı. Belediyeden süreçle ilgili şu açıklama yapıldı:

“Ataşehir Belediye Meclisi, görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecek. Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlattı.”

AKP’LİLER 4 CHP’Lİ ÜYEYİ İKNA İÇİN UĞRAŞIYOR İDDİASI!

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 15 AKP’li 22 CHP’li meclis üyesi bulunuyor. Seçimde her halde CHP'li adayın kazanması bekleniyor. Ancak sürecin başlamsıyla birlikte ortaya bomba gibi bir iddia atıldı.

İddiaya göre, AKP'liler CHP'li üyeleri yakın markaja aldı ve seçimde, 4 CHP’li üye oyunu değiştirmesi durumunda, AKP 18'e karşı 19 oyla seçimi kazanabilir. AKP tarafından sürekli vurgulanan milli irade, yok sayılabilir.

Belediyedeki bazı kaynaklar, AKP'lilerin 4 CHP’li üyeyi ikna etmek için baskı uyguladığını ileri sürüyor. Öyle ki, saf değiştirecek CHP'li bir üyeyi de başkan adayı göstermeyi teklif  ettikleri iddia ediliyor.

Söylentiler CHP grubunu rahatsız ederken, belediye meclisinde gerçekleşecek seçimde fire verilmesinin söz konusu olmayacağı vurgulanıyor.

Etiketler :