Akit yazarından Erdoğan'a 'padişah' benzetmesi!

Akit yazarından Erdoğan'a 'padişah' benzetmesi!
Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu, bugünkü köşe yazısında Tayyip Erdoğan'ın lüks harcamalarını savunurken Erdoğan için 'padişah' yakıştırmasını yaptı.

"Başkan’ın otomobilleri, uçakları…" başlıklı yazısında Erdoğan'ın lüks yaşamını savunmak için Atatürk'ü de Savarona yatını bahane göstererek 'döneme göre en lüks yaşayan devlet başkanlarından biri' olmakla itham eden Bahadıroğlu, Erdoğan için "En iyi ata padişah biner, en göz alıcı koşumlar padişahın atında olur, en gösterişli evde padişah oturur, en iyi kılıcı padişah kullanır, en iyi zırh padişahın zırhıdır…" ifadelerini kullandı.

Bahadıroğlu'nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

Buna rağmen, “Kim kime o kadar pahalı bir hediye verir” diyerek “satın alındı”yalanını sürdürmeye çalıştılar. İnandırıcı olamadıklarını görünce de, “Bu kadar lüks uçağı ne yapacak?” demeye başladılar.

Söyleyeyim: Binecek!..

İşadamlarını doldurup Amerika’ya, Avrupa’ya, Asya’ya, Afrika’ya, belki de Antartika’ya gidecek!

“Ama çok lüks!”

Evet, lüks. Öyle olmalı zaten. Çünkü o uçak Başkan’ı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ediyor. Üstelik para ödemedik.

Şu kuralları öğrenin artık: En iyi ata padişah biner, en göz alıcı koşumlar padişahın atında olur, en gösterişli evde padişah oturur, en iyi kılıcı padişah kullanır, en iyi zırh padişahın zırhıdır…

Bu durum, “lüks düşkünlüğü”, “gösterişçilik” olarak anlaşılamaz. Çünkü padişah devletin gücünü ve ihtişamını temsil etmektedir.

Hele de yaşadığımız “ye kürküm ye devrinde!”

Etiketler :