Akit: Kumar parasıyla İlahiyat Fakültesi yapılıyor

Akit: Kumar parasıyla İlahiyat Fakültesi yapılıyor
Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi, Kırıkkale'de yapılan İlahiyat Fakültesi'ne Spor Toto'nun sponsor olmasına tepki gösterdi.

Kırıkkale’de yapımı devam eden ve 2020’de açılması beklenen İslami İlimler Fakültesi’nin sponsorunun “Spor Toto” oldu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi,  bu gelişmeye "kumar parasıyla ilahiyat yapılamaz" denilerek tepki gösterdi. İşte Akit'in sosyal medyaya dayandırdığı o haberi:

"Geçtiğimiz yıl Çorum’da yapılan imam hatip ortaokuluna sponsor olan Spor Toto’nun şimde de Kırıkkale’de yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi’ne sponsor olduğunun ortaya çıkması tepki çekti. Olaya tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, “Kumar parası ile ilahiyat ve İHL yapacaklarına, stadyumlar ve gençlere yönelik spor tesisleri yapsınlar. Haram para dini tesislerde kullanılmasın” yorumunda bulundular.Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin inşaatına sponsor olmasının kabul edilemeyeceği yorumları yapıldı.

Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla yapılan Kırıkkale İslami İlimler Fakültesi binasının, 07.06.2020 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor. Yapılan fakültenin 37.745.000 TL ihale bedeli bulunuyor. Yapılan inşaatın iş bitirme süresi ise 720 gün."

Etiketler :