Akit hedef gösterdi, üniversite kaldırdı 

Akit hedef gösterdi, üniversite kaldırdı 
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin röprodüksiyon eserleri, üniversite rektörlüğü tarafından kaldırıldı.

Yeni Akit isimli gazetede yer alan “Sanat adı altında rezalet” başlıklı haberden sonra harekete geçen rektörlük, “teşhircilik, çocuk ve kadın bedeninin sergilenmesi” gibi gerekçelerle eserlerin panodan kaldırılmasını istedi. Öğrencilerin röprodüksiyon olan eserleri kaldırmak istememesi üzerine olay yerine gelen rektörlük görevlileri, öğrencilere kendi yaptıkları işleri panodan kazıttı. Öğrencilerin eserlerinin kaldırılmasına sebep olan Yeni Akit, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sanat adı altında rezalet” başlıklı haberini gün içerisinde yeniakit.com.tr internet sitesinden kaldırıldı. Sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama paylaşan YTÜ Emek Gençliği, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ortaçağ kalıntısı niteliğinde bir gazetenin verdiği talimata uygun hareket eden üniversite yönetimi bu olayla üniversite öğrencilerinin karşısında, bilimin ve sanatın değil hurafelerin yanında olduğunu yeniden kanıtlamıştır.”

Eser sahibi öğrencilerin, olayın kişiselleşmesi korkusuyla açıklama yapmaması ise okul yönetiminin öğrencilere karşı olan tavrını gözler önüne serdi. Emek Gençliği’nden öğrencilerin ifadelerine göre okul yönetimi 2018 yılında da yönetmen Emin Alper’e sansür uyguladı. “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı olan akademisyen ve yönetmen Emin Alper’in söyleşiye katılmasını engelleyen okul yönetimi, sadece film gösterimine izin verdi. (Cumhuriyet)

Etiketler :