Akıncı Üssü davası: Mahkeme 13 sanığın tahliyesine karar verdi!

Akıncı Üssü davası: Mahkeme 13 sanığın tahliyesine karar verdi!
Akıncı üssü davası bugün görüldü. 15 Temmuz gecesi, darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan...

Akıncı üssü davası bugün görüldü. 15 Temmuz gecesi, darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan 13'ünün adli kontrolle tahliyesini talep etti. Bugün görülen Akıncı Üssü davasında mahkeme heyeti, 3 kişinin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, tutuklu sanıklardan 13'ünün de adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 11 Aralık  tarihine erteledi.

DURUŞMA 11 ARALIK'A ERTELENDİ

Akıncı Üssü davası bugün görüldü. Mahkeme, sanık ve avukatlarının talepleri doğrultusunda bir kısım kurumlara yazılan müzekkerelerin sonucunun sorulmasına, bu davada tutuksuz yargılanan, Cumhurbaşkanına suikast davasında mahkum olan Gökhan Şahin Sönmezateş'in tutuklu yargılanmasına, daha önce karar açıklanan Muğla'daki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast davası ile TÜRKSAT baskını dava dosyasının birer örneklerinin mahkemeye gönderilmesi için müzekkere yazılmasına, sanıkların tanık dinlenmesi yönündeki taleplerinin sanık savunmalarını tamamlanmasının ardından karara bağlanmasına, sanıklardan Zayit Kasabalı, Muhammet Çağrı Şener ve Cevdet Türkeli'nin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, tutuklu sanıklardan Mehmet Özkan Hanilçi, Erkan Çoban, Cemal Tazesavaş, Selim Demir, Melih Yılmaz, Hüseyin Tanju Taşkıran, Mahmut Tülüce, Mustafa Özbek, Ahmet Pala, Hasan Hüseyin Cerrahoğlu, Tuncay Sarı, İbrahim Doğru ve Ahmet Cebel'in adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 11 Aralık  tarihine erteledi.

Etiketler :