Akif Beki Adalet Yürüyüşü'nü 'öcü' ilan edenlere çattı

Akif Beki Adalet Yürüyüşü'nü 'öcü' ilan edenlere çattı
Hürriyet'in AKP'ye yakın köşe yazarı Akif Beki, iktidar medyasında Adalet Yürüyüşü için başlatılan karalama kampanyasını eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet gazetesinin AKP'ye yakın köşe yazarı Akif Beki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü eleştiren, gayri-milli olarak göstermeye çalışan havuz medyasına ve çevrelere çattı.

Beki, yürüyüş ile ilgili yaygara yapıldığını, "Yetişin, dava elden gidiyor, vatan dört koldan emperyalist saldırı altında, küresel emperyal güçler istediği için yürüyorlar, emperyalizmin ekmeğine yağ sürüyorlar, anti-emperyalizm bayrağı altında birleşin’ diye feryat figan çalan ‘kalk’ borusuna kulak kesiliyorsunuz" sözleriyle ifade etti.

İsim vermeden bu tür karalamanın Doğu Perinçek tarafından yapıldığını ima eden Beki, "Kendinden başka davası olmayan ‘dava adamı’ görünümlü bir eski askeri vesayet ulusalcısı üflüyor olmasın mı!..." sorusunu yöneltti.

Yürüyüşü, öcü, umacı, İlluminati işi ilan etmenin yanlışlarına dikkat çeken Beki, yazısını şöyle sürdürdü: "

Eski düzen, bu tuzağa düştü.

Kendine dönüp bakmak yerine, ‘bunlar hep öcü, umacı, İlluminatici işi’savunmalarına sığındı.

Ortadaki garip fenomeni anlamaya çalışmak yerine, karşı saldırıya geçerek püskürteceğine inandı.

Kulak asacağına, içe kapanmacı bir ulusalcılığı tıkaç yapıp kulaklarına tıkadı. Sokaktaki sesleri böyle bastıracağını, susturacağını düşündü. Yürüyenleri Cumhuriyet’e kafa tutmakla, rejime meydan okumakla, düzeni bozmakla suçladı.

Ve o dalga AK Parti’yi iktidara taşıdı, DGM’leri kapattı, düşünceyi büyük ölçüde suç olmaktan çıkardı, terörle mücadelenin kapsamını daralttı...

Fakat ne dirençli virüsmüş ki... Eskinin yasakçı kafasına, vesayet düzenine kaybettiren o zehirli ulusalcılık, şimdi AK Parti’yi içeriden enfekte etmeye uğraşıyor.

İlluminati’nin tuzağına düşüldüğü gün, işte o enfeksiyonun bünyeye tümüyle yayıldığı gündür.

Etiketler :