Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekran yüzü çocukların sömürülmesine izin vermeyecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekran yüzü çocukların sömürülmesine izin vermeyecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Show TV’de yayımlanan “Çocuktan Al Haberi Ünlüler” programında fenomen olan 5.5 yaşındaki Efecan Koçyiğit ve ekran yüzü diğer çocuklar için harekete geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Show TV’de yayımlanan “Çocuktan Al Haberi Ünlüler” programında fenomen olan ve sosyal medyada kısa sürede binlerce takipçi sayısına ulaşan ''Çitos efe'' lakaplı 5.5 yaşındaki Efecan Koçyiğit ve diğer  ekran yüzü olan tüm çocuklar için harekete geçti.

Bu amaçla bakanlık bünyesinde bir de kurul oluşturuldu. Ekrana çıkan çocukların aileleri ile temasa geçilerek, çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek, ve çocukların ekonomik anlamda sömürülmelerine izin verilmeyecek.

Bu kapsamda, ilk olarak yaşına göre kilosu fazka olan Efecan Koçyiğit’in ailesi ile görüşen bakanlık yetkilileri, aileyi obezite konusunda uyardı. Efecan’ın doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, ekrana çıkan çocukların psikolojik olarak da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Efecan’ın babası Şahin Koçyiğit ise Hürriyet’e konuştu. Baba Koçyiğit, oğullarının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve İstanbul’da tatilde oldukları dönemde özel bir hastanede, Erzurum’da ise Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Efecan'ın kilosunun normal seviyeye inmesi için çalıştıklarını söyledi.

Etiketler :