Aile büyüklerine sağlıklı bir yaşam sunan HerDem'de fiyatlar 268 bin liradan başlıyor

Aile büyüklerine sağlıklı bir yaşam sunan HerDem'de fiyatlar 268 bin liradan başlıyor
Aile büyüklerine sağlıklı ve konforlu bir yaşam imkanı sunmak adına yola çıkan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, kapılarını açacağı günü bekliyor. HerDem ile ilgili projemlak

Aile büyüklerine sağlıklı ve konforlu bir yaşam imkanı sunmak adına yola çıkan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, kapılarını açacağı günü bekliyor. HerDem ile ilgili projemlak.com'a açıklamalarda bulunan HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, fiyatların 268 bin liradan başladığını ve yatırım amaçlı alım yapacak olan kişilere ise 10 yıl boyunca 2000 liraya kadar kira desteği sağlanacağını ifade etti.

Bir Etra Holding projesi olan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, 55 yaş ve üstü kişilere sağlıklı, konforlu ve aktif bir yaşam imkanı sunuyor. 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanan HerDem projesinde 7/24 sağlık hizmetinin yanı sıra hobi bahçeleri, kültür gezileri ve sosyal aktiviteler yer alıyor.

Şuanda İstanbul Selimpaşa'da inşaa faaliyetleri devam eden HerDem projesinin ilerleyen dönemde İstanbul ve Anadolu'nun farklı bölgelerinde de uygulamaya konulmasının düşünüldüğünü belirten HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, projemlak.com'un sorularını cevaplandırdı.

İşte HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun'un projemlak.com'a özel olarak yaptığı o açıklamalar...

HerDem İstanbul projesi hakkında bizlere genel bir bilgi verebilir misiniz?

Üzerinde 5 yıldır düşündüğümüz bir projeydi. Tamamıyla 55 yaş ve üstü büyüklerimiz için geliştirdiğimiz bir proje. Projeyi geliştirmeden önce Avrupa ve Amerika'daki örneklerini inceledik. Maalesef ülkemizdeki çözümler genelde acziyet durumunda baş vurulan çözümler ve algı olarak da insana çok sıcak gelen çözümler değildi. Biz de yurt dışındaki uygulamalardan feyz almaya çalıştık. Ancak kendi insanımızın da bir takım alışkanlıkları ve kendimize özgü bir kültürümüz var. HerDem bu anlamda hiçbir projenin kopyası değil, kendine özgü bir sentezdir. İstedik ki büyüklerimiz 55 yaşından sonra daha aktif daha sosyal daha doğal bir yaşama sahip olsunlar. İnsan hayatı kabaca günümüzde 80'li yaşlara kadar dayanmış durumda. İnsan ömrünün ilk üçte birlik bölümü 23-24 yaşlarına kadar çocukluk, eğitim ve ergenlik şeklinde geçiyor. Bu yaştan sonra stresli bir iş hayatı başlıyor. İnsanlar iş hayatındayken de bir çok kişi emekli olunca ne yapacağının hayalini kuruyor. Fakat gördük ki aslında büyüklerimizin bir çoğu emekli olduklarında istediklerini gibi yaşayamıyorlar ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bu anlamda HerDem büyüklerimize renkli bir emeklilik hayatı sunuyor.

Konum olarak bu noktayı seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Konum olarak biz İstanbul Selimpaşa'yı seçtik. Bu bilinçli bir tercih. Ocak ve Şubat aylarında Beşiktaş, Kadıköy, Kağıthane, Avcılar ve Sarayburnu'nda 'PM 2.5' dediğimiz hava kalitesi ölçümlerine baktık. Selimpaşa bu anlamda 50'nin altında değerlere sahip. Yani İstanbul'un en temiz havasına sahip bir bölge. Biz istedik ki projenin bulunduğu bölge havası, suyu temiz bir alan olsun. Gerçek bir köy yaşantısını büyüklerimiz burada yaşasınlar istedik. İstanbul'dan büyüklerimiz çok uzaklaşmak istememekle birlikte şehrin keşmekeşinden de kaçmak istiyorlar. Biz de onlara bunu sunuyoruz.

7/24 SAĞLIK HİZMETİ VE DAHA FAZLASI...

Büyüklerimiz HerDem'de yaşamaya karar verdiklerinde onları burada ne gibi hizmetler karşılıyor?

HerDem'i tasarlarken öncelikle büyüklerimizin fiziki durumuna bakarak tasarladık. Engelsiz bir yaşam sunuyoruz. Mesela tekerlekli sandalyesi olan bir büyüğümüz evin içerisinde veya köyün içerisinde çok rahatlıkla kendisi dolaşabilir. Tüm evlerimiz dayalı-döşeli teslim ediliyor. Sadece bavulunuzla buraya gelerek yaşamaya başlayabilirsiniz. Her evin içinde acil durumlara karşı banyoda, yatak odasında, salonda acil çağrı düğmeleri var. Köyün içinde 7/24 açık bir sağlık birimimiz var. Uzman hekimlerimiz, hemşirelerimiz, bakıcılarımız burada tüm köy sakinlerine hizmet verecekler. Sakinlerimiz isterlerse her gün sağlık birimine gidebilirler. İsterlerse senede 60 defa sağlık birimindeki uzmanları evlerine çağırarak da hizmet alabilirler.

BÜYÜKLERİMİZİN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Peki buradaki ücretler ne kadar?

Burada konaklamanın iki farklı yöntemi var. Örneğin bir evi alabilirsiniz ya da uzun vadeli konaklama noktasında aylık bir bedel ile burada kalabilirsiniz. Biz kısa süreli konaklamalara karşıyız. İstiyoruz ki bu köy aktif, sosyal ve doğal bir köy olsun. Burada oturan insanların birbirini tanımasını istiyoruz. Sosyal ilişkiler aslında insanın mutluluğu açısından bakıldığında paradan daha önemli.

Her konağın içinden büyüklerimizin sosyalleşmesine yönelik olarak 10 ya da 14 tane köy evi var. Her konağında kapısı konağın tam ortasında yer alan 100 metrekarelik bir iç avluya açılıyor. Bu uygulamayı eski Türk konaklarında da görebiliyorsunuz ve bunun aynısını daha modern bir şekilde uyguladık. Bu iç avlular da dayalı-döşeli bir şekilde sunuluyor. Her bir konak için aslında sosyalleşme olgusu bu iç avludan başlıyor diyebiliriz. Ayrıca köy içinde büyük bir sosyal tesisimiz de var. Sakinlerimiz isterlerse evlerinde kendi yemeklerini pişirebilir, isterse de sosyal tesisteki restorandan faydalanabilirler. Bu bölgede aynı zamanda bir kafeteryamız da bulunuyor. 55 yaş üstü kişilere uygun olarak tasarlanmış spa merkezimiz var. Ancak projemize sauna koymadık. Çünkü sauna belli yaş üzerindeki insanlar için sıkıntı oluşturabiliyor. Bizim projemizde 'saman' odası var. Burada 36 derece sıcaklıkla yani vücut sıcaklığında büyüklerimiz terlesinler istedik. Onlar için böylesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yine projemizde tuz odamız var. Her hangi bir solunum yolu problemi olan sakinlerimiz bu odada biraz daha iyi olabilirler. Bunların yanı sıra jakuzili odalarımız, sıcak su ve sıcak taş yatakları var. Yüz kişilik kapalı sinema ve tiyatro salonumuz var. Farklı hobi kurslarımız var.

Etiketler :