Ahmet Şık: Gün gelecek siz yargılanacaksınız, unutmayın bunu!

Ahmet Şık: Gün gelecek siz yargılanacaksınız, unutmayın bunu!
Ahmet Şık, savunmasını engelleyen Mahkeme Başkanı "AKP iktidarını gidin milletvekili olup eleştirin" ifadelerini kullandı. Ahmet Şık mahkeme salonundan çıkarıkan "Gün gelecek siz yargılanacaksınız, burada siz olacaksınız, unutmayın bunu" dedi.

"Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla dördü tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları bugün (25 Aralık 2017) beşinci kez hâkim karşısına çıkıyor.

Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Vakfı Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, iki gün sürecek.

AHMET ŞIK DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ahmet Şık, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Türkiye'de nüfusa oranladığımızda yüzde 8 civarında kişi şüphelidir, haklarında ilk derece soruşturma yürütülmektedir" dediğini hatırlatarak iktidara yönelik olarak birtakım eleştirilerde bulundu.

"Ülkenin yüzde 15’ini şüpheli, terörist olarak gören bir iktidar, terörist iddiasını akıl almaz suçlamalara dönüştüren bir yargı var" diyen Şık'a Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın yanıtı "Böyle devam edersen keserim. Bu savunma değil. AKP iktidarını gidin milletvekili olup eleştirin" oldu. Dağ, daha sonra sözlerine "Bu siyasi bir davadır" diye devam eden Şık'ı salondan çıkardı.

AHMET ŞIK: GÜN GELECEK YARGILANACAKSINIZ

Ahmet Şık, salondan çıkarken "Gün gelecek siz yargılanacaksınız, burada siz olacaksınız, unutmayın bunu" ifadesini kullandı.

Etiketler :